Eğitim Madonna Ne Demek? İngilizce Olan Madonna Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

Madonna Ne Demek? İngilizce Olan Madonna Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

10.03.2021 - 04:57 | Son Güncellenme:

Madonna sözcüğü ile çok kez ve çok yerde karşılaşmak mümkündür. Madonna kelimesi gazetelerde, televizyonda ya da sosyal medyada sıklıkla yer almaktadır. Madonna sözcüğünün tam olarak ne ifade ettiği ise merak konusu olmaktadır. Madonna yabancı bir kelimedir. Bu nedenle Madonna hakkında bilgi sahibi olmak için değişik yerlerden araştırma yapılmaktadır. İşte Madonna sözcüğü hakkında bilgileri sizin için derledik.

Madonna Ne Demek İngilizce Olan Madonna Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir


Madonna yabancı bir kelime olup bazı ülkelerde kadın ismi olarak da kullanılmaktadır.

Madonna Ne Demek?

Madonna Türkçe' ye İngilizcede geçmiş bir sözcüktür. Fakat esas olarak Madonna kelimesinin kökeni İtalyancadır. Bu ülkelerde Madonna kadın ismi olarak da kullanılmaktadır. En bilinen Madonna ismindeki kadın ise dünyaca ünlü bir pop şarkıcısı olan Madonna'dır. 1980'li yıllardan ünlenen Madonna'nın gerçek ismi Madonna Louise Ciccone olup sahnede sadece Madonna ismini kullanmaktadır.

İngilizce Olan Madonna Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir

Madonna kelimesi her ne kadar İngilizceden dilimize geçmiş bir sözcük ise de esas itibariyle İtalyanca bir kelimedir. İtalyanca olan " Ma donna" yani benim kadınım sözcüklerinin birleştirilmesinden oluşmuştur. Türkçede ise Madonna anlam olarak " Meryem ana, Hazreti Meryem, Meryem anayı gösteren resmi veya heykeli, madonna lily beyaz zamnbak" gibi manaları ifade eder.