Eğitim Makine Öğrenimi (Machine Learning) Nedir, Nasıl Çalışır? Machine Learning Uzmanı Ne Yapar?

Makine Öğrenimi (Machine Learning) Nedir, Nasıl Çalışır? Machine Learning Uzmanı Ne Yapar?

24.02.2022 - 01:40 | Son Güncellenme:

İngilizce telaffuzu machine learning olarak bilinen ve anlam olarak makine öğrenimi anlamına gelen bu terim, yazılım programlarının net bir şekilde programa işlemi olmadan sonuçlarının tahmin edilmesinde doğruluk payını arttıran bir algoritma kategorisi olarak bilinmektedir. Peki, makine öğrenimi nedir? Makine öğrenimi nasıl yapılmaktadır? Makine öğrenim uzmanı ne yapar tüm detayları ile sizler için derledik.

Makine Öğrenimi (Machine Learning) Nedir, Nasıl Çalışır Machine Learning Uzmanı Ne Yapar

Makine öğrenimi, bir süreç içerisinde gelişme gösteren ve belli bir bilgi çerçevesi ile öğrenim kazandırılan bir alan olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Makine Öğrenimi (Machine Learning) Nedir, Nasıl Çalışır?

 Makine öğrenimi, tahmin modellemesi ve veri madenciliğine benzer olan süreçleri kapsamaktadır. Her ikisinin de kalıp arama ve program eylemlerini tamamlamak için veri arama gerektirmektedir. Makine öğrenmenin temel kaynağı ise giriş verisini almayı sağlayan algoritmaları meydana getirmek ve çıkmış oldukları yeni veriler olunca güncelleme esnasında ir çıktının tahmin edilmesi için analiz kullanılması anlamını taşır.

 Makine öğrenimi, genel olarak denetlenen ya da denetlemeyen olarak ayrılır. Nasıl çalıştığı da buna göre farklılık göstermektedir. Algılanmış olan algoritmalar, eğitim esnasında tahmin doğruluğunun olması için istenen girdi ve çıktıkların sağlanması için makine öğrenme becerisi ile bir veri bilimcisinin ya da analistin kontrol etmesini gerektirmektedir.

Haberin Devamı

 Machine Learning Uzmanı Ne Yapar?

 Makine öğrenim gören kişiler tükettikleri yere göre performansı iyileştiren ya da öğrenen sistemler meydana getirmeye odaklanmış kişiler olarak bilinmektedir.

 

Yazarlar