Eğitim Mamafih Ne Demek? Tdk'da Mamafih Kelimesinin Anlamı Nedir?

Mamafih Ne Demek? Tdk'da Mamafih Kelimesinin Anlamı Nedir?

27.04.2020 - 22:12 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda en çok merak edilen kelimeler arasında mamafih geliyor. Özellikle yazılı eserler de ya da televizyonda çok sık karşılaşılan bir sözcüktür. Peki, mamafih ne demek? TDK'da mamafih kelimesinin anlamı nedir? İşte, detaylar.

Mamafih Ne Demek Tdkda Mamafih Kelimesinin Anlamı Nedir

Değişik cümleler üzerinde mamafih kelimesini Türk Dil Kurumu'na göre anlatmak mümkün. Bu doğrultuda anlamı, ‘hal böyleyken, bununla birlikte ya da iş bu durumdayken’ gibi ifadeler üzerinden ele alınmakta ve değerlendirilmektedir.

Mamafih Ne Demek?

Mamafih kelimesi eski zamanlarda çok daha yoğun kullanılan bir sözcüktü. Günümüzde hala geçerliliğini korusa dahi pek fazla değerlendirilmemektedir.

Haberin Devamı

- Durum böyleyken,
- İş bu durumdayken,
- Bununla birlikte,

Bu kelimeyi bir örnekle açıklamak gerekirse;

‘’Mamafih arada bir ufak tefek işleri de kendi hesabıma alabiliyorum.’’ N. Hikmet

Bu cümlede genelde durum böyleyken ya da bununla birlikte şeklinde tabir edildiğini dile getirmek mümkün.

TDK'da Mamafih Kelimesinin Anlamı Nedir?

Özellikle yazılı eserler ile birlikte bazı edebi metinlerde mamafih kelimesi ile çok sık karşılaşılır. Pek çok insan bu kelimenin ne anlama geldiğini bilmediği için de cümleyi tam olarak anlamaz. Bu anlamı üzerinden mamafih kelimesini değerlendirebilir ve cümlenin ne anlatmak istediğini bu şekilde daha kolay algılayabilirsiniz.

Gündelik yaşamda çok fazla kullanılmasa bile aynı zamanda cümle içerisinde kendiniz de kullanabilirsiniz. Ancak bu kelime genelde tek başına değerlendirilen bir sözcük değildir. Bu arada ya da hal böyleyken gibi farklı anlamlar ile beraber cümleyi tamamlayıcı bir unsurdur.