Eğitim Mantolama Nedir, Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır? Neden Mantolama Yaptırılmalıdır?

Mantolama Nedir, Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır? Neden Mantolama Yaptırılmalıdır?

16.03.2021 - 01:20 | Son Güncellenme:

Hem ülkemizde hem de dünya genelinde en çok tercih edilen yalıtım uygulamalarının başında mantolama geliyor. Ekonomik ve uzun ömürlü olması nedeniyle tercih edilen bu uygulamalarda kompozit malzemeler kullanılır. Binaların aynı zamanda daha yeni görünmesini sağlayan bu işlem, iç ve dış cephe mantolama olarak ikiye ayrılır. Mantolama nedir, dış cephe mantolama nasıl yapılır? Neden mantolama yaptırılmalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Mantolama Nedir, Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır Neden Mantolama Yaptırılmalıdır

Günümüzde mantolama uygulamalarının tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri de binaları yangın riskine karşı korumasıdır. 

Haberin Devamı

 Mantolama Nedir? 

 Mantolama, genellikle apartmanlara ve iş yerlerine yapılan bir yalıtım uygulamasıdır. 

 Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?

 Dış cephe mantolama uygulamasında, binanın dışı profillerle kaplanır. Daha sonra taşyünü ya da camyünü gibi plakalar yapıştırılır. Yüksek yoğunluklu bu malzemeler binaların içindeki ısının muhafaza edilmesini sağlar. 

 Neden Mantolama Yaptırılmalıdır?

 Mantolama uygulamaları ile birlikte bina ömrü uzar. Isı yalıtımı özelliğine sahip olan bu uygulama sayesinde bina daha kolay ısınır. Bu da enerji tasarrufu sağlar. Bunun dışında ses ve su yalıtımı özellikleri de bulunan dış cephe mantolama