Eğitim Masak Nedir? Masak Hangi Yılda Ve Hangi Amaçla Kurulmuştur?

Masak Nedir? Masak Hangi Yılda Ve Hangi Amaçla Kurulmuştur?

22.04.2021 - 17:03 | Son Güncellenme:

Son zamanlar da haksız rekabet ve fiyat artışları ile mücadele de gündeme gelen MASAK ne anlama gelmektedir? Bu ifadenin açılımı nedir? Hangi kuruma bağlı olarak çalışmaktadır? Devlet eli ile mi yürütülmektedir? Başka konularda da çalışmakta mıdır? Stokçuluk ile mücadele de bulunuyor mu? Terör mali kaynak sağlamak isteyen yasa dışı faaliyetler ile ne tür faaliyetler de bulunuyor? İşte MASAK hakkında tüm detaylar.

Masak Nedir Masak Hangi Yılda Ve Hangi Amaçla Kurulmuştur

MASAK fahiş fiyat artışlarının gözlemlenmesin de çalışmakta olan bir kuruldur. Aynı zaman da suç sonucu ortaya çıkabilecek mali durumları kontrol etmek ve tüm bunların önüne geçmekte görevleri arasındadır. Mali Suçları Araştırma Kurulunun kısaltılmasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclis tarafından 1997 yılın da kurulan bir kuruluştur.

Haberin Devamı

MASAK Nedir? 

Bu kuruluş Maliye Bakanlığına bağlı olarak görevini yürütmektedir. MASAK suç sonucu ortaya çıkan gelirlerin aklanması çalışmaları ile mücadele etmek, aklama suçlarının ortaya çıkmaması için gerekli çalışmalar ve araştırmalar yapmak, ilgili alan da veri toplamak, toplanan tüm verileri bir araya getirerek analiz etmek, gerektiğinde inceleme yaptırmak için kurulmuş bir kuruluştur. Yapılan incelemeleri ve sonuçları ilgili birimlere aktarmakla görevlidir.

Ayrıca tüm bu görenleri yapabilmek için kurumlar arası iş birliği de sağlama imkanı varken, kanun ve tüzüklere uygun gerekli yönetmelikleri hazırlamakta görevleri arasındadır.

MASAK Hangi Yılda ve Hangi Amaçla Kurulmuştur?

17 Şubat 1997 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı çatısı altında çalışmak üzere Türkiye Millet Meclisi tarafından kurulan bir kuruluştur. Bir nevi mali istihbaratı gerçekleştirmektedir. Teröre finansman sağlayacak suçlar ile mücadelede de etkin olarak işlevini sürdürmektedir.

Haberin Devamı

Gerektiğin de denetim yapmak, yurt dışı koordinelerde bulunmak, kamuoyunu bilinçlendirmek ve duyarlılığını arttırmak da görevleri arasında sayılmaktadır. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı web sayfasında da detaylı yönetmelik ve yönergeleri bulunmaktadır.