Eğitim Masseter Kası Nedir? Nerede Bulunur Ve Görevleri Nelerdir?

Masseter Kası Nedir? Nerede Bulunur Ve Görevleri Nelerdir?

16.12.2021 - 04:38 | Son Güncellenme:

Yaşamın devam edebilmesi adına en önemli kaslar içerisinde Masseter kasları gelmektedir. Sağlıklı biçimde yemeklerin tüketilebilir mesi için bulunduğu yer itibariyle önemli bir göreve sahiptir. Peki masseter kası nedir? Nerede bulunur ve görevleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Masseter Kası Nedir Nerede Bulunur Ve Görevleri Nelerdir


Özellikle memeliler üzerinden en önemli kaslar arasında masseter kasları yer almaktadır. Mutlaka sağlıklı ve organize bir şekilde çalışması gereken kaslar içerisinde öne çıktığını ifade etmek mümkün. Etobur ve otoburlara bağlı olarak farklı biçim ve şekillerde ön plana çıkar.

Masseter Kası Nedir?

İnsan anatomisi üzerinden bakıldı vakit çiğneme kasları olarak masseter kasları öne çıkar. Aynı zamanda bütün farklı memelilerde yer alan kasları olduğunu ifade etmek mümkün. Latince isim olarak ise Musculas masseter olarak bilinmektedir. Aynı zamanda belirgin ve yüzeysel ile beraber çiğneme kaslarını oluşturan bir yapı olarak söylemek mümkün.

Masseter Kası Nerede Bulunur?

Genel olarak masseter kasları ağız bölgesinde yer almaktadır. Alt çene kemiğinin başlangıç noktası ile beraber üst çene kemiği arasında bulunduğunu ifade etmek mümkün. Bu yönüyle bulunduğu bölge itibariyle üzerinden taşımış olduğu görev eşliğinde önemli bir yer tuttuğunu söylemek gerekir. Aynı zamanda sadece memelilerde bulunan bir kas türü olarak öne çıkar. Tabii etobur ile otobur türüne bağlı şekilde farklı özellik ve güç üzerinden ön plana çıkmaktadır.

Masseter Kası Görevleri Nelerdir?

Masseter kasları vücut için en önemli görevlerden birini üstlenmektedir. Özellikle bitkisel maddeler incelenmesini sağlayan yapı taşları içerisinde geldiğini söylemek mümkün. Hem etobur hem de otoburlar da yer alan en önemli kaslar içerisinde bulunmaktadır. Her türlü yiyeceğin tüketilmesi konusunda çiğnenmesi için bu kaslar değerlendirilir. Bununla birlikte otoburlarda özellikle daha güçlü kaslar olarak öne çıktığını söylemek gerekir.