Eğitim MEB, ASO ile mesleki ve teknik eğitimi geliştirecek

MEB, ASO ile mesleki ve teknik eğitimi geliştirecek

19.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir tarafından Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü imzalandı.

MEB, ASO ile mesleki ve teknik eğitimi geliştirecek

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler ve Ankara Valisi Vasip Şahin’in katılımıyla dün ASO’da imzalanan protokolle mesleki ve teknik eğitimde istihdam ve üretim ilişkisini güçlendirmek için öğretmenlere eğitim verilmesi, başarılı öğrencilere burs sağlanması, işletmelerde mesleki eğitimlerin gerçekleştirilmesi, okul atölyelerinin ve laboratuvarların yeni teknolojilerle donatılması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Törende konuşan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitimi ayağa kaldırmak için sektörün tüm temsilcileriyle iş birliği yaptığını belirterek şunları söyledi: “İstediğimiz şey; sanayicinin deneyimini, birikimini, müktesebatını, meslek liselerine aktarması. Süreci birlikte yönetip insan kaynağını birlikte yetiştirebilmemiz.” Bunun neticelerini gördüklerini ve başarılı öğrencilerin meslek liselerini tercih etmeye başladığını kaydeden Özer, amaçlarının mesleki eğitim verdikleri tüm alanlarda uygulamalı üretimle eğitimi teşvik etmek olduğunun altını çizdi. 200 milyon TL’lik üretim kapasitesini 2021’de 1 milyar 162 milyon TL’ye çıkardıklarını belirten Özer, “Bunların her biri, bir başarı hikâyesi” dedi.