Eğitim MEB E-okul VBS sistemi ve öğrenci sınav sonuç sorgulama ekranı!

MEB E-okul VBS sistemi ve öğrenci sınav sonuç sorgulama ekranı!

08.06.2016 - 09:14 | Son Güncellenme:

Veliler, çocuklarının okul durumunu MEB e-Okul sistemiyle öğrenebiliyor. MEB e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde öğrencilerin tüm eğitim bilgilerine ulaşılabiliyor. Özellikle internet erişiminin mümkün olduğu her yerden e-Okul hizmetleri kullanılabilmektedir.

MEB E-okul VBS sistemi ve öğrenci sınav sonuç sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim alanında gerçekleştirdiği yenilikleri en etkin şekilde eğitime uygulayarak, eğitimde çok daha üstün kalite standartlarının yakalanabilmesi amaçlanıyor. Özellikle de teknolojik gelişmelerin eğitim alanında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanıyor olması eğitimde çok daha üstün eğitim kalitesi standartlarının yakalanabilmesi sağlanıyor. Eğitim alanında teknolojiyi en etkin şekilde kullanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın MEBSİS projesinin önemli bir parçası olan e-Okul sistemi özellikle velilerin ve öğrencilerin eğitim ilişkilerinin çok daha sağlıklı temeller üzerine kurulabilmesini sağlıyor. Türkiye’de ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında okuyan milyonlarca öğrencinin güncel eğitim verilerinin yer aldığı sanal bir eğitim projesi sistemi olan e-Okul sistemi elektronik ortam üzerinde öğrencilerin güncel eğitim verilerini bulundurmaktadır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Teknolojik yenişlikler ile birlşikte Mili Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen e-Okul sistemi Türkiye’de öğrencilerin ilk eğitime kayıtlarının yapılmasından, en son ortaöğretim diplomalarını alana kadar ki eğitim sürecini kapsamı içine alan bu sanal eğitim sistemi iki aşamalı olarak faaliyet gösteriyor. Öğrencilerin güncel eğitim bilgilerinin yer aldığı bu sanal eğitim sistemi üzerinde özellikle öğrencilerin güncel eğitim verilerinin sistem içerisinde yer alması Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sanal eğitim sisteminin öğretmenlere yönelik olarak hizmet vermekte olan yönetim bilgi sistemi aracılığıyla sağlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetim bilgi sistemi üzerinde öğretmenler tarafından bakanlığın görev sürelerinin başında kendilerine tanımlamış olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile sisteme giriş yapabiliyor. Özellikle de öğretmenlerin her eğitim günü sonunda öğrencilerin en güncel eğitim verilerinin girişlerini gerçekleştirdiğinden, veliler ve öğrenciler dijital platform üzerinde en güncel eğitim verisi dokümanlarına ulaşabilme şansını yakalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde hizmet veren e-Okul sisteminin veliler ve öğrenciler için bilgi aktarımı hizmeti sunmak amacı ile faaliyet gösteren veli bilgilendirme sistemi ise öğrencilerin en güncel eğitim verilerinin elektronik ortam üzerinde internet kolaylığında görüntülenebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de velilerin ve öğrencilerin internet erişiminin mümkün olduğu her yerden son derece pratik bir şekilde kullanabilme şansını yakaladıkları e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde sisteme giriş işlemleri öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile sağlanabilmektedir. Özellikle veliler, çouklarının okul durumu hakkında bilgi alabilmek için artık günlük yaşam koşturmasından veya işlerinden geri kalmak durumunda kalmıyor. Çünkü evde veya ofiste Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul sistemi üzerinden çocuğunun okuldaki en son ve en güncel eğitim bilgilerinin ayrıntılı dökümlerine ulaşabilme şansını yakalıyor.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinde veliler, velisi olduğu öğrencinin okul kayıt bilgileri ve fotoğrafları dışında not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, şube ortalaması, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmen bilgileri gibi daha pek çok güncel eğitim dokümanına ulaşabiliyor. Böylelikle veliler, MEB e-Okul sistemi ile birlikte öğrencilerin eğitim yaşamları içerisinde çok daha etkin bir şekilde yer alabilme şansını yakalıyor.