Eğitim MEB ile TED, kütüphaneleri zenginleştirecek

MEB ile TED, kütüphaneleri zenginleştirecek

11.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Eğitim Derneği (TED) arasında “Okul Kütüphanelerinin Zenginleştirilmesi” konulu protokol töreni gerçekleştirildi. Protokolle yaklaşık bin 500 okula, Türk ve dünya klasiklerinden oluşan 150 bin kitaplık katkı sağlanacak.

MEB ile TED, kütüphaneleri zenginleştirecek

 

Törendeki konuşmasında “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesiyle eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için önemli bir adım attıklarını, bu adımla tüm okullarda kütüphane olması amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Özer, “57 bin 108 okulun, 855 bin dersliğin olduğu devasa bir eğitim sisteminde bu başarılabilir mi? Ama tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir tempoyla 2 ay gibi kısa bir sürede 16 bin 361 bin kütüphaneyi yaptık. Kütüphanesi olmayan hiçbir okul kalmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedef 100 milyon kitap

26 Ekim’de süreci başlattıklarında 28 milyon olan kitap sayısının bugün 60 milyona ulaştığını açıklayan Özer, öğrenci başına düşen kitap sayısını 1.3 oranından 3.3’e çıkardıklarını kaydetti. Özer, hedefin 100 milyon kitap olduğunu ve öğrenci başına düşen kitap sayısını 7’ye çıkaracaklarını söyledi. 

‘Fırsat eşitliği önemli’

Eğitimde fırsat eşitliğinin çok önemli olduğuna, özellikle de artan teknolojik ve dijital dönüşümle bu duruma daha çok önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise “Biz, kâğıda dokunacak, okuyacak, eline aldığı kitaptan öğreneceğiyle ufkunu genişletecek her çocuğumuzun bu ülkenin geleceği için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz” dedi.