Eğitim MEB, yüz yüze eğitimde kararlı

MEB, yüz yüze eğitimde kararlı

31.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron vakalarının artmasına ilişkin "Yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil" dedi.

MEB, yüz yüze eğitimde kararlı

Özer, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun destekleriyle artık okulların nasıl açık ve güvenli tutulacağını bildiklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Geliştirdiğimiz sistemde sınıf bazlı süreci yönettik, vaka ve yakın temasları takip ederek sadece sınıf düzeyinde yüz yüze eğitime 10 gün ara verdik. Süreç, oldukça başarılı devam etti. 4 aydan beri kesintisiz haftada 5 gün eğitime devam edebildik. Okullarda kapatılan sınıf sayısı, yüzde 1'in çok çok altında seyretti. Bugün sadece bin 524 sınıfımızda yüz yüze eğitime ara verildi. 850 bin sınıfın olduğu göz önüne alındığında bu rakam oldukça düşük." 

Haberin Devamı

Aşılama yüzde 94’e ulaştı

En az iki doz aşı olan ve antikor oluşturan öğretmen oranının yüzde 94'e, en az 3 doz aşı olan öğretmen oranının da yüzde 36'ya yükseldiğini kaydeden Özer, "Yeni varyantlar ortaya çıktığında hemen ilk akla gelenin okulların yüz yüze eğitime ara vermesi tartışmalarını yersiz buluyorum" diye konuştu. Bu süreçte okulların sadece bir öğrenme ortamı olmadığını yakından deneyimlediklerini aktaran Özer, "Tüm ülkeler, okul dışı ortamlarda önlemleri sıkılaştırarak okulları açık tutmak için her türlü önlemi almaya çalışırken biz de aynı kararlılıktayız. Şu an itibarıyla yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil. Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.