Eğitim ‘Mecburen göndereceğiz’

‘Mecburen göndereceğiz’

07.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüz yüze eğitimde kademelerin genişletilmesi birçok velinin okullarda hijyen koşulları ve bulaş riskine yönelik endişelerini daha da artırdı.

‘Mecburen göndereceğiz’

Özellikle 1. sınıf öğrencilerinin velileri, haftada iki gün de olsa 2., 3. ve 4. sınıflarla bir araya gelecekleri için çocuklarını okula göndermek istemediklerini belirtiyorlar. Ancak okuma yazmayı öğrenmede uzaktan eğitimin verimli olmadığına dikkat çeken veliler, bu süreçte çocuklarını okula göndermeye mecbur kaldıklarını kaydediyorlar. Bazı veliler ise MEB’in yüz yüze eğitimle ilgili aldığı karardan memnun. Velilerin yorumları şöyle: 

Haberin Devamı

Olgun Sucuğ: 2., 3. ve 4. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacak olmasıyla birlikte veli olarak endişemiz biraz daha arttı. Mümkün olduğu kadar okulda çocukların tamamının bir araya gelmeyecek şekilde ders aralarının düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Okul içindeki tüm alanların daha sık dezenfekte edilmesi gerekiyor.

Vasfiye Ülker Özcanbaz: Virüsün bulaşma ihtimali daha da artacak. Evde annemle birlikte yaşıyoruz. Ona bulaşmasın diye tedirgin oluyoruz. Şimdiden çok korkmaya başladık. Çocukların yüz yüze eğitime başlamaları gerektiğini düşünüyorum ama ne kadar hijyen koşullarına uyabilecekler? Ben çocuğumu okula göndereceğim çünkü uzaktan eğitim olmuyor. 1. sınıf olduğu için daha çok zorlanıyor. Kalem tutmayı öğrenmesi lazım. Öğretmenle öğrenmesi daha etkili oluyor. O nedenle mecbur göndereceğiz.

Haberin Devamı

Meltem Gün: 7. sınıfa giden çocuğum 70 bin TL verdiğimiz bir özel okulda okuyor. Haftanın belli günlerinde okulda eğitim almasını istiyorum. Sağlık önemli ama psikolojisi de önemli. Okul havasını almalı. Online dersler verimli olmuyor. Bence okulların açılmasına büyük tepki gösterilmemeli. Gerekli önlemler alınarak, sınırlı günlerde dersler başlayabilir.

‘Vakalar patlar’

12 Ekim’de uygulanacak yeni yüz yüze eğitim kararları, sosyal medyada da gündem oldu. Öne çıkan yorumlar şöyle:

- Ben 60 yaşında, 12. sınıfta çocuğu olan bir veliyim ve çocuğumu okula göndermek istemiyorum.

- Ellerini bile yıkamayı beceremeyen, yerlerde birbirlerini sürükleyen ilkokul çocuklarını nasıl okula yollayacağız?

- Bir vakayla kapanan okula, on binlerce pozitif vaka varken çocuğumu  göndermeyeceğim.

- 40-60 öğrencili sınıflar var. Dezenfektan ve maske öğretmenlere gitmemişken ve onlara hijyen alanı yaratılmamışken, öğrencilere mi yaratılacak?

- Biz veli olarak mutlu değiliz ve göndermeyeceğiz. Keşke EBA işe yarasaydı da şu karar alınmasaydı. Bu minicik çocuklar kendilerini nasıl koruyacak?  Üstelik de taahhütname imzalatıp, sorumluluğu velinin üstüne yıkıyorsunuz.

- 1. sınıf öğrencilerinde ne maske var ne de mesafe. Birbirleriyle temas ederek oyun oynuyorlar. Okulları açarsanız vakalar patlar.

Haberin Devamı

- İstemeyen yollamasın okula. Kimse kimseyi zorlamıyor. Sanki fanus içerisinde çocuklarınızı tüm gün evde tutabiliyorsunuz. Bir tek okulda mı bulaşıyor bu hastalık?

- Bir veli olarak nasıl bir güvence veriyorsunuz bana çocuğumun hayatıyla ilgili? Yemekhane çalışanının, servis şoförünün, hostesin, öğretmenin pozitif olmadığını nereden bileceğim?