Eğitim Medusa Nedir? Yunan Mitolojisinde Medusa Kimdir?

Medusa Nedir? Yunan Mitolojisinde Medusa Kimdir?

25.02.2021 - 01:17 | Son Güncellenme:

Medusa, Yunan mitolojisinde yer alan bir karakterdir. Bu gizemli karakter, bugüne kadar pek çok diziye, filme, çizgi filme ve kitaba konu olmuştur. Bu nedenle Medusa'nın ne veya kim olduğu merak edilen konulardandır. Peki herkesin merak ettiği Medusa nedir? Yunan mitolojisinde Medusa kimdir? İşte merak edilen Medusa efsanesi.

Medusa Nedir Yunan Mitolojisinde Medusa Kimdir

Medusa, efsanevi mitolojik bir karakterdir. Medusa denilince akla genellikle kötü niyetli bir kadın simgesi gelir.

Medusa Nedir?

Medusa; mitolojide yılan saçlı ve keskin dişli bir dişi canavar olarak tasvir edilir. Bu mitolojik kahramanın gözlerine bakanı taşa çevirdiği söylenir. Medusa, 3 Gorgon kardeşten tek ölümlü olanıdır. Yılan saçlı dişi canavar kardeşleri Euryale ve Stheno olarak adlandırılır. Diğer 2 kız kardeş ölümsüzdür ve gözlerine bakanı taşa çeviremezler.

Yunan Mitolojisinde Medusa Kimdir?

Efsaneye göre Medusa'nın dişi bir canavara dönüşmeden önce altın sarısı saçlara sahip oldukça güzel bir kız olduğu söylenir. Medusa o kadar güzeldir ki onun güzelliğini bütün tanrılar kıskanır. Onun güzelliğinden etkilenen Poseidon, bir Athena Tapınağı'nda Medusa'yla birlikte olur. Buna çok sinirlenen Athena Medusa'nın altın sarısı uzun saçlarını yılanlara çevirerek onu lanetler. Bu lanete göre Medusa'nın gözlerine bakan kişi taşa dönüşmeye başlar.

Yunan mitolojisinde Medusa'yı Perseus'un öldürdüğü söylenir. Perseus bir ayna yardımıyla Medusa'ya bakmayı başarabilmiş ve kafasını kesmiştir. Medusa'nın kafasını kestikten sonra taşa çevrime lanetini düşmanları üzerinde kullanmıştır.

Başka bir inanışsa Hermes'in Athena'dan aldığı aynayla Medusa'yı öldürdüğü yönündedir. Medusa'nın sağ tarafında zehirli kan vardır. Sol tarafındaki kandaysa panzehir bulunur. Medusa'nın kafatası kesildikten sonra boynundan iki kan damlası sıçrar. Bu kan damlalarından Pegasus ve Chrisaor doğar. Bazı kaynaklar Medusa'nın kafası kesilirken hamile olduğunu ve boynundan sıçrayan kan damlalarının yılana dönüştüğünü söyler.