Eğitim MEF ile Coursera’dan işbirliği

MEF ile Coursera’dan işbirliği

02.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MEF Üniversitesi, dünyanın en büyük açık kitlesel online öğrenme platformu Coursera ile anlaşma imzaladı.

MEF ile Coursera’dan işbirliği

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ile Coursera’nın Kurumsal Başkan Yardımcısı Anthony Tattersall tarafından imzalanan anlaşma kapsamında MEF Üniversitesi öğrencileri, 2022-2023 akademik yılından itibaren akademideki eğitimlerden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

İş birliği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Muhammed Şahin “Bu anlaşmayla MEF’te Google, Meta ve IBM gibi çok-uluslu şirketlerin sertifika programları ile daha iyi ve global ölçüde mezun istihdamı yaratılmasını, global olarak hızla değişmekte olan iş yapısında uyumlu mezunlar yetiştirmeyi, yeni teknolojik ve dijital yetkinliklere olan ihtiyaç sürekli artarken öğrencilerimizi bu anlamda geliştirmeyi ve rekabetçi global standartlara hazırlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Anthony Tattersall ise “Dünyada ilk defa tüm programlarında Flipped Learning’i uygulayan MEF Üniversitesi’nin kuruluş yapısı Coursera’nın yapısı ile çok uyumlu. Takip ettiğimiz MEF Üniversitesi ile bu Coursera Kariyer Akademi anlaşması Türkiye için üniversite özelinde bir ilki temsil ediyor” dedi.