Eğitim Mehil Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Mehil İzni Vermek Nedir?

Mehil Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Mehil İzni Vermek Nedir?

04.11.2021 - 01:45 | Son Güncellenme:

Dilimize Arapçadan birçok kelime girmiştir. Arapçadan geçen kelimelerin tam anlamları bazen bilinmemektedir. Mehil kelimesi de dilimize Arapçadan geçmiş bir kelimedir. Mehil kelimesi günlük hayatta fazla kullanılmayan bir kelime olduğu için insanlar mehil kelimesinin anlamını tam olarak bilmemektedir. Mehil kelimesinin anlamı nedir? Mehil kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için mehil kelimesinin anlamlarını detayları ile derledik.

Mehil Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Mehil İzni Vermek Nedir

Mehil kelimesinin anlamı bir işin tamamlanması için tanınan ek süre olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Mehil TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Mehil kelimesi TDK sözlüğüne aratıldığında iki anlamla karşılaşılmıştır. Mehil kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı bir işin tamamlanması için tanınan ek süre, önel olarak verilmiştir. Mehil kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı iş sözleşmesine göre işçinin işine son verileceğinin işten çıkarılmadan önce işveren tarafından kendisine bildirilme süresi olarak verilmiştir.

 Mehil İzni Vermek Ne Demek?

 Mehil izni vermek kelimesinin anlamı süre tanımak belli bir süre izin vermek anlamına gelmektedir. Mehil izni ortalama 15 gün olarak verilmiştir. Mehil izni genellikle atanma yani taşınma gereken durumlarda ve evlilik gibi durumlarda verilmektedir.