Eğitim Mektup Zarfı Nasıl Yapılır? Yapıştırıcı Kullanmadan Zarf Yapımı...

Mektup Zarfı Nasıl Yapılır? Yapıştırıcı Kullanmadan Zarf Yapımı...

10.05.2021 - 01:32 | Son Güncellenme:

Bireysel olarak rengarenk kağıtlar üzerinden harika bir mektup zarfı hazırlamak mümkün. Böylece kişisel olarak doğal yapı altında bu mektup çeşitleri kullanılabilir. Peki mektup zarfı nasıl yapılır? Yapıştırıcı kullanmadan zarf yapımı hakkında detayları derledik.

Mektup Zarfı Nasıl Yapılır Yapıştırıcı Kullanmadan Zarf Yapımı...

Hem yetişkinler hem de çocuklar için değerlendirilebilecek birbirinden harika mektup zarfları yapılabilmektedir. Bir kağıt üzerinden kolayca gerçekleştirilecek olan mektup zarfları, birçok değişik kağıt türü ve renk üzerinden hazırlanabilir.

Mektup Zarfı Nasıl Yapılır?

Oldukça basit bir kağıt katlama yöntemi ile beraber kolayca güzel bir mektup zarfı hazırlamak mümkün. Bunun için yalnızca ince bir karton ya da bir kağıt ile beraber makas yeterlidir. Tabii düzgün bir şekilde kesim için mutlaka cetvel de kullanılması gerekir. Yapılacak olan katlama işleminin ardından yapışkan ile kenarlarının tutturulması yeterlidir. Böylece tam da istenildiği gibi harika ve güzel bir mektup zarfı oluşturmak mümkündür. Tabii kesme ve katlama yöntemini dikkatli bir şekilde yapmak gerekmektedir. Oldukça basit bir yöntemi bulunması ile beraber, küçük büyük herkes bunu hazırlayabilir.

Yapıştırıcı Kullanmadan Zarf Yapımı

İsteğe bağlı olarak yapıştırıcı kullanmak ya da kullanmamak üzerinden mektup zarfı yapımı bulunuyor. Bunun için sırasıyla gerekli olan aşamaları geçmek yeterlidir.

- Öncelikle kare bir kağıda ihtiyaç gerekir.
- Eğer dikdörtgen bir kağıt var ise, o vakit makasla düzgün bir şekilde kare kesimi yapılmalıdır.
- Daha sonra karenin kenarlarının ortası bulunmalıdır.
- Tüm kare kenarlarının orta kısmında dikkatli bir şekilde köşegenler katlanmalıdır.
- Köşegen uçları bir araya getirildiğinde herhangi bir süs ile tutturulabilir.
- İç içe geçirilmek suretiyle arzu edilirse yapışkan kullanmadan tek seferde mektup zarfı haline getirmek mümkün.

Bu konuda günümüzde birçok farklı yöntem olduğunu eklemek gerekir. Bu yöntemlerden herhangi biri kullanılmak suretiyle, bir kağıt üzerinden kolayca ve harika bir mektup zarfı oluşturulabilir.