Eğitim Merchandiser Ne Demek, Kime Denir? Merchandiser Ne İş Yapar?

Merchandiser Ne Demek, Kime Denir? Merchandiser Ne İş Yapar?

12.09.2022 - 01:36 | Son Güncellenme:

Mağazaların satış ile birlikte marj performansını artırmak için görevli olan kişiler merchandiser olarak ifade edilir. Özellikle yeterli düzeyde stoğun doğru zamanda olmasını sağlamak için görevlerini yaparlar. Merchandiser ne demek, kime denir? Merchandiser ne iş yapar? Merchandiser hakkında merak edilenler.

Merchandiser Ne Demek, Kime Denir Merchandiser Ne İş Yapar

 Yabancı kökenli bir kelime olarak öne çıkan merchandiser, farklı sektörlerdeki mağazalarda çalışan bir görevlidir. Özellikle mağazaların marj ve performansı ve satışının artık yükselmesi için çalışmalar gerçekleştirir.

Haberin Devamı

 Merchandiser Ne Demek, Kime Denir?

 Bir nevi satış temsilcisi olarak da ifade edilebilecek merchandiser, Mağazalarda satış performansını artırmak için görevlidir. Aynı zamanda marj performansını artırır ve stokları etkin biçimde kontrol eder. Zamanında ilgili ve farklı mağazalardaki stokların eksiksiz bir şekilde olmasını sağlar. Birçok değişik sektör ve alan doğrultusunda, genelde bu çalışanlar gün içerisinde önemli bir yere sahiptir. Devamlı olarak stokların kontrolü ve satışların artmasına yardımcı olur.

 Merchandiser Ne İş Yapar?

 Marketler ile beraber birçok farklı mağazada görev yapan merchandiser, bu konuda farklı görevlere sahiptir. Özellikle mağazaların satış ve marj performansına yükseğe çıkarmak için çalışmalara gerçekleştirir. Bununla birlikte ayrıca stokları kontrol ederek farklı ürünlerin devamlı bulunmasını sağlar. Bunu birçok değişik mağaza ve market konusunda önemli bir yere sahiptir. Ayrıca belirli aralıklarla reklam ve promosyonların gerçekleştirilmesini sağlar. Diğer bir yandan ürünlerin son kullanma tarihlerini inceleyerek, yeni ürünleri raflarda olması desteklemektedir.