Eğitim Merkezi Takip Sistemi (Mts) Nedir? Mts İtirazları Nasıl Yapılır?

Merkezi Takip Sistemi (Mts) Nedir? Mts İtirazları Nasıl Yapılır?

01.04.2021 - 02:04 | Son Güncellenme:

Merkezi Takip Sistemi diğer tabiri ile MTS, sıklıkla duyduğumuz ifadeler arasında yerini alıyor. Bu ifadenin sık olarak duyulması ise tam olarak her insan tarafından çok iyi bilindiği anlamı taşımıyor. Sizin için Merkezi Takip Sistemi (MTS) nedir? MTS itirazları nasıl yapılır şeklinde pek çok kişi tarafından sorulan soruların yanıtlarını detaylarıyla derledik.

Merkezi Takip Sistemi (Mts) Nedir Mts İtirazları Nasıl Yapılır

Merkezi Takip Sistemi kısa tabiri ile MTS pek çok insanın merak edip araştırdığı ve araştırmalarını daha çok internet üzerinden gerçekleştirmekte olduğu konu başlıklarından biri olarak önem barındırıyor.

Merkezi Takip Sistemi (MTS) Nedir?

Merkezi Takip Sistemi diğer bir tabiri ile MTS nedir şeklinde sıklıkla sorulan bu sorunun çok fazla kişi tarafından merak edilen yanıtı şu şekilde verilmektedir: Avukatlar tarafından yürütülme durumu olan abonelik sözleşmelerinden kaynaklanmış durumdaki icra takiplerinin, haciz aşamasına kadar uzanan işlemlerinin icra dairesine gelinmesinden önce, UYAP ve PTT entegrasyonuyla birlikte meydana getirilen bir sistem üzerinden sanal ortamda yürütülmesi işlemine olanak sağlayan bir takip prosedürüdür.

MTS İtirazları Nasıl Yapılır?

Açılımı Merkezi Takip Sistemi olarak bilinmekte olan MTS itirazlarının nasıl yapıldığı konusu bir hayli fazla sayıdaki insanın çok fazla merak ettiği konular arasında kendisine önemli ölçüde yer buluyor. Bu anlam doğrultusunda bu soruya verilecek olan yanıt çok büyük bir önem taşıyor.

MTS itirazları nasıl yapılır sorusuna şu şekilde bir yanıt verilmesi doğru olacaktır: MTS itirazları posta yolu ile yapılamaz. Bu sebeple MTS itirazlarının güvenli olan elektronik imza kullanılması suretiyle MTS ile entegre olarak çalışmakta olan UYAP Vatandaş Portal üzerinden kolaylıkla yapılabilir. İtiraz, ilgili itirazın MTS dosyasına yüklenmiş durumda olduğu tarihi izleyen beşinci günün sonunda alacaklı olan kişinin avukatına tebliğ edilmiş olarak sayılmaktadır. Bu şekilde MTS itirazları gerçekleştirilmiş sayılmaktadır.