Eğitim Metabolik Asidoz Nedir? Belirtileri Ve Nedenleri Nelerdir?

Metabolik Asidoz Nedir? Belirtileri Ve Nedenleri Nelerdir?

10.06.2021 - 14:08 | Son Güncellenme:

Bir sağlık sorunu olarak metabolik asidoz öne çıkar. Belli başlı bazı belirtiler ile beraber kendisini gösteren problemler içerisinde yer alır. Peki, metabolik asidoz nedir? Belirtileri ve nedenleri nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Metabolik Asidoz Nedir Belirtileri Ve Nedenleri Nelerdir

Son dönemlerde internet üzerinden araştırılan sağlık sorunları arasında metabolik asidoz geliyor. Böbrekler ile ilgili bir problem olarak öne çıkan bu sorun, birtakım nedenlerden dolayı meydana gelir.

Haberin Devamı

 Metabolik Asidoz Nedir?

 Böbrekler aracılığı ile atılması gereken asit iyonlarının birikmesi sonucunda ya da aşırı bikarbonat iyonu kaybedilmesine metabolik asidoz denir. Özellikle vücut içerisindeki dengelerin bozulması ile beraber yaşanabilecek olası sağlık sorunları içerisinde yer alır. Farklı yaş gruplarına bağlı olarak bu rahatsızlık belli oranlarda etkisini göstermektedir.

 Metabolik Asidoz Belirtileri Nelerdir?

 Ciddiye alınması gereken sağlık sorunları içerisinde bulunan metabolik asidoz, bazı belirtilerle kendini gösterir.

 - Bulantı

 - Kusma

 - Karın ağrısı

 - Kalp kasılmasında azalma

 - Halsizlik

 - Yorgunluk

 - Uykuya eğilim

 - Bilinç bulanıklığı

 Bu şekilde farklı belirtiler ile beraber birden fazla örnek öne çıktığı vakit, metabolik asidoz sorun ile karşı karşıya kalındığı anlaşılabilir. Böyle durumlarda hemen bir doktora başvurmak ve görmek büyük bir öneme sahiptir.

Haberin Devamı

 Metabolik Asidoz Nedenleri Nelerdir?

 Bu hastalık konusunda merak edilen konular içerisinde metabolik asidoz nedenleri geliyor. Bu konuda ortaya çıkış nedenleri hakkında bazı unsurlar öne çıkmaktadır.

 - Böbrek yetmezliği

 - Kalp durması

 - Diyare

 - Salisilat zehirlenmeleri

 - İleostomi

 Bu ve benzeri nedenler metabolik asidoz hastalığına sebebiyet verebilmektedir. Özellikle ortaya çıkabilecek olası belirtileri iyi analiz etmek ve zamanında doktora gitmek oldukça önemlidir. Ayrıca uzman doktor kontrolü altında yapılacak teknik ve analizler ile tedavi için, doktorun dinlenmesi ayrıca önemlidir. Aksi takdirde bu sağlık sorunu daha ciddi boyutlara ulaşabilir.