Eğitim Metalik Aktiflik Nedir, Nasıl Artar?

Metalik Aktiflik Nedir, Nasıl Artar?

16.06.2021 - 14:07 | Son Güncellenme:

Hem fizik hem de kimya açısından en önemli konular içerisinde metalik aktiflik gelir. Aynı zamanda kullanım amacına bağlı günlük yaşam içinde birçok yerde önemli bir noktaya ulaşıyor. Peki, metalik aktiflik nedir, nasıl artar? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Metalik Aktiflik Nedir, Nasıl Artar

 Özellikle uzaktan eğitimin başlaması ile beraber pek çok öğrenci bilgileri internet üzerinden etkin şekilde almaktadır. Bunlardan biri olarak metalik aktiflik geliyor. Bunun ne olduğu ve nasıl arttığı öğrenilmesi gereken konular içerisinde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Metalik Aktiflik Nedir?

 Metallerin elektron verebilme eğilimlerine metalik aktiflik denmektedir. Diğer bir ifade ile metallerin elektron verme isteği şekilde de anlatmak mümkün. Periyodik cetvel üzerinden bakıldığı zaman ise metaller 1A grubu olarak öne çıkmaktadır. Bu konuda aktif metaller kapsamında tablo üzerinden değişik örnekler vermek mümkün.

 - Lityum (Li)

 - Sodyum (Na)

 - Potasyum (K)

 Bunlar en aktif ve aynı zamanda çok aktif metaller olarak ifade edilir. Doğal yapıları kapsamında elektron verme isteği ile beraber bu yönde eğilimleri bulunan elementler olarak da anlatmak mümkün.

 Metalik Aktiflik Nasıl Artar?

 Metalik aktiflik durumu ile beraber bunun nasıl arttığı merak edilen diğer konular içerisinde yer almaktadır. Bu durum daha çok aynı grupta bulunan metaller üzerinden ele alınır ve incelenir. Yani aynı grupta yer alan metallerin aktiflik durumu yukarıdan aşağı doğru artış gösterir. Aynı periyotta ise sağ taraftan sol tarafa doğru metalik aktiflik belli bir düzen doğrultusunda artış göstermektedir.

Haberin Devamı

 Periyodik cetvele bakıldığı vakit 1A grubu metaller üzerinden metalik aktiflik durumunu anlamak mümkün hale gelir. Böylece metalik aktifliği gösteren elementler periyodik tablo üzerinden öğrenmek suretiyle amaca uygun kullanılabilir. Mutlaka öğrencilerin bilmesi ve aklında tutması gerektiği konular içerisinde yer almaktadır.