Eğitim Mezunlar sınıflarda yaşatılacak

Mezunlar sınıflarda yaşatılacak

06.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yeni ve modern kampüsüne kavuşan Erenköy Kız Lisesi, tarihi ruhunu yaşatmak için çok özel bir projeye imza attı. Okulun yenilenen sınıflarına, çalışmalarıyla ilkleri başaran 54 mezunun ve öğretmenlerinin isimleri verilecek.

Mezunlar sınıflarda yaşatılacak

 

Türkiye’nin en eski kız okullarından biri olarak 1911’de İnas Numune Mektebi adıyla açılan ve kadınların yüksek düzeyde eğitim alması amacıyla 1916’da “Sultani” olarak lise eğitimine geçen Erenköy Kız Lisesi’nin (EKL) binası, deprem güvenliği kapsamında yenilendi.

Haberin Devamı

Mezunlarının kurduğu Erenköy Kız Liseliler Derneği tarafından modern bir kampüse kavuşan lise, “Okulumuzda İz Bırakanlar” çalışmasıyla ünlü mezunlarının isimlerini yaşatmak için yeni bir projeyi de hayata geçiriyor. Lise yönetimiyle ortaklaşa projelendirilen ve bugün saat 11.00’de açılışı lisenin konferans salonunda yapılacak bir törenle gerçekleştirecek proje kapsamında mesleki yaşamlarında önemli “ilk”leri başarmış 54 Erenköy Kız Lisesi Mezunu öncü kadın ve onları yetiştiren efsane öğretmenleri tanıtılarak, okul mekânlarına isimleri verilecek.

Erenköy Kız Liseliler Derneği Dönem Başkanı Zeynep Sözmen, hayata geçirilecek projenin Cumhuriyet kurulmadan lise eğitimi vermeye başlayan EKL’de, ilk mezunlarından günümüze, nesilden nesile aktarılan ruhla yetişen, mesleki çalışmalarıyla örnek olan pek çok kadının hâlâ yaşatıldığının kanıtı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Erenköy Kız Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Elif Sungur, dersliklere yerleştirilen tabelalara QR kodların eklenmesiyle dersliğin kapısında tabeladan kod okutularak dersliğe adı verilen kişinin yaşam öyküsünü sesli olarak dinlemek ve video olarak görüntülemek mümkün olacak.