Eğitim Mikoloji Nedir, Neyi İnceler? Mikolog, Mikolojist Ne İş Yapar?

Mikoloji Nedir, Neyi İnceler? Mikolog, Mikolojist Ne İş Yapar?

21.03.2021 - 06:12 | Son Güncellenme:

Mikoloji bilimi oldukça önemli bilim dallarından bir tanesidir. Ancak çok fazla duyulmadığı için bu bilim dalının araştırmaları merak edilmektedir. Mikoloji nedir, neyi inceler? Mikolog, mikolojist ne iş yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Mikoloji Nedir, Neyi İnceler Mikolog, Mikolojist Ne İş Yapar


Mikoloji bilimi, mantar bilimi ismi ile de bilinmektedir. Bu bilim dalında mantarların botanik ile ilişkileri incelenir. Mantarların genetik yapısı, taksonomisi ve biyokimyasal özelliklerini gözlemlemektedir.

Mikoloji Nedir, Neyi İnceler?

Mikoloji, mantar bilimi olarak da bilinir. Bu bilim dalında botanik ve mantarların birbirleri ile olan ilişkileri incelenmektedir. Mikoloji ile ilgilenen bilim insanları mikolog veya mikolojist olarak isimlendirilir.

Mantar, kendi besinini kendi üretemez. Basit bir yapıları vardır. Mantarlar özellikle nemli ve sıcak bölgeleri sevmektedir. Daha çok orman bölgelerinde görülür. Mantarlar;

Haberin Devamı

Maya mantarı

Küf mantarı

Parazit mantarı

Şapkalı mantar şeklinde sınıflandırılmaktadır.

Mikolog, Mikolojist Ne İş Yapar?

Fotosentez yapmadığı için bitki kategorisinde yer almayan mantarları inceleyen bilim dalı mikoloji, mantarları inceleyen bilim insanları ise mikolog veya mikolojist olarak isimlendirilmektedir.

Mantarlar dünyada çok uzun yıllardır yaşam formlarını sürdürmektedir. Mantarların bilimsel olarak incelenmesi ise 16. yüzyıl dolaylarında başlamıştır.