Eğitim Milli Bayramlarımız Nelerdir? İsimleri Ve Tarihleri İle Milli Bayramlar

Milli Bayramlarımız Nelerdir? İsimleri Ve Tarihleri İle Milli Bayramlar

25.08.2021 - 15:05 | Son Güncellenme:

Ülkece kutladığımız birçok milli bayramlar vardır. Bu milli bayramların her biri ayrı bir anlamı ifade eder. Milli bayramlar ülkede ki milli bilinci oluşturması açısından son derecede önem teşkil ederler. Bundan dolayı milli bayramlarımız internet üzerinden araştırılmaktadır. Okullarda da milli bayramlar hakkında öğretiler sunulur. Peki milli bayramlarımız nelerdir? İsimleri ve tarihleri ile milli bayramlar nelerdir? Milli bayramlar ile ilgili tüm detayları derledik.

Milli Bayramlarımız Nelerdir İsimleri Ve Tarihleri İle Milli Bayramlar

Milli bayramlar devlet tarafından resmi olarak kutlanan bayramlardan oluşmaktadır. Milli bayramlar ayrı anlamları olan bayramlardır. Türkiye'de her yıl milli bayramlarımız kutlanmaktadır.

Milli Bayramlarımız Nelerdir?

Milli bayramlarımız her yıl kutlanmaktadır. Milli bayramlarımız şu şekilde oluşmaktadır;
- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı
- 30 Ağustos Zafer Bayramı
- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İsimleri ve Tarihleri İle Milli Bayramlar

1) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Her yıl 23 Nisan'da kutlanan bir milli bayramımızdır. Yılın kutlanan ilk milli bayramı olma özelliği taşımaktadır. 23 Nisan hem Türkiye Cumhuriyeti'nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli bayramları arasında yer almaktadır. Bu milli bayramın önemi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bugünü çocuklara armağan etmesidir. İlk kez saltanatın kaldırılması ile birlikte 1922 yılında kutlanmaya başlanmıştır.

2) Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı
Resmi bayramlarımızdan bir tanesidir. Her yılın 19 Mayıs’ında kutlanır. Atatürk'ün Samsun'a Bandırma Vapuru ile çıkmasını atfeden bir gündür. Bu bayram Kurtuluş Savaşı'nın da başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda 19 Mayıs bayramı Türk gençliğine armağan edilmiş bir bayramdır.

3) Zafer Bayramı
Yunanlıların İzmir'den sürülmesi ve düşman işgalinden kurtarılmasını anılan bir bayramdır. 30 Ağustos'ta kutlanmaktadır. Büyük Taarruz'un zafere ulaşması ve Türk yurdunun düşmandan arındırılmasına atfedilen bir gündür. Her yıl devlet kurumlarınca kutlanan bir gündür. Hem Türkiye'nin hem de Kuzey Kıbrıs'ın milli bayramıdır.

4) Cumhuriyet Bayramı
Cumhuriyet'in ilan edilmesine özel oluşturulmuş bir milli bayramdır. Cumhuriyet bayramı Türkiye'de 29 Ekim'de kutlanmaktadır. Cumhuriyet bayramı resmi tatil içeren bir bayramdır. Aynı zamanda Türkiye dışında Kuzey Kıbrıs'ta da yine milli bayram olarak kutlanmaktadır.

5) Demokrasi ve Milli Birlik Günü
15 Temmuz 2016 gününde darbe girişiminden sonra halkın direnişi sonucu elde edilen zafere atfedilen bir gündür. Demokrasi ve Milli Birlik Günü de resmi tatil olan bir gündür

 

Yazarlar