Eğitim Mir Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mir Kime Denir?

Mir Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mir Kime Denir?

15.06.2021 - 12:44 | Son Güncellenme:

Bazı kelimeler kullanıldıkları alana göre şekil alırken bazı kelimeler ise kalıplaşmış bir şekilde kullanılmalıdır. Belirli bir anlam içeren kelimelerin anlamı dışında kullanımı cümlenin yapısını bozabilir. Bu yüzden kelimelerin ne anlama geldiği konusunu yakından incelemek gerekiyor. Mir kelimesinin anlamını ne olduğunu ve TDK sözlük anlamını sizler için derledik.

Mir Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Mir Kime Denir

Mir kelimesi köken bakımından Farsça kökenli bir kelimedir. Bu kelimenin dilimizdeki anlamı ise baş demektir. Aynı zamanda kumandan ve amir kelimelerine de karşılık gelmektedir. Kimi yerlerde bey anlamını da taşımaktadır. Bir topluluğu idare eden kişi olarak da tabir edilebilir.

Haberin Devamı

Mir TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Mir kelimesinin TDK sözlük anlamı baş, kumandan ya da amir olarak ifade ediliyor. Emir veya bey olarak da anlamlandırılabiliyor. Kullanıldığı alana göre bu seçeneklerden biri tercih edilebiliyor. 

Mir Kime Denir?

Mir kelimesi bir topluluğa baş olan kişileri tabir etmek için kullanılan bir kelimedir. Kumandan ya da amir veya da emir kelimelerine karşılık geliyor. Birden fazla insanı idaresinde bulunduran kişilere mir deniyor.