Eğitim Mitolojide Freya Kimdir? Freyja Ne Tanrısıdır?

Mitolojide Freya Kimdir? Freyja Ne Tanrısıdır?

31.05.2022 - 17:04 | Son Güncellenme:

Hörn ve Mardroll adıyla da bilinen Freya, İskandinav mitolojisindeki en güçlü ve en önemli tanrıçalardan biridir. Freya'nın Mısır mitolojisindeki karşılığı Bastet, Alman mitolojisindeki karşılığı ise Frigg'dir. Freya'nın simgesi kedidir. Birçok tabloda kedilerin çektiği bir arabanın üstünde resmedilir. İskandinav mitolojisindeki Freya hakkında bilinmeyenleri derledik.

Mitolojide Freya Kimdir Freyja Ne Tanrısıdır

İngilizcede Cuma anlamına gelen Friday, Freyja isminden gelmektedir. 

Haberin Devamı

Mitolojide Freya Kimdir?

Freya kelimesinin sözlük anlamı kadın hükümdar, yönetici ve efendidir. Odr'in eşi olan Freya, hem güçlü hem de otoriter bir Tanrıça olduğu için bu ismi almıştır. 

Freya hem aşkı hem de savaşı temsil eder. Uzun sarı saçları ve mavi gözleri vardır. Babası deniz tanrısı olan Njörd'dür. Efsaneye göre Njörd, kızıyla birlikte fırtınalı havalarda gemicilere yardım eder ve onlara yol gösterir. 

Freya'nın kardeşinin adı ise Freyh'tir. Freyh, İskandinav mitolojisinde barışı, adaleti, dünya zevklerini ve başarıyı simgeler. 

Freyja Ne Tanrısıdır?

Freyja İskandinav mitolojisinde aşkın ve güzelliğin tanrıçasıdır. Birçok yönden Yunan mitolojisindeki Afrodit'e benzer. İnsanların birbirlerine aşık olmasını sağladığı için bazı açılardan Eros'a da benzetilir.