Eğitim Moldavit Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Moldavit Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

03.01.2022 - 17:23 | Son Güncellenme:

Moldovit taşı, günümüzde yıldızlardan gelenlerin taşı olduğuna inanılan bir taştır. Aynı zamanda tektit grubunun yeşil üyesidir. İsmini, ana madeninin yer aldığı Çekya’daki Moldau nehrinden almıştır. Moldavit taşı nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Moldavit Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Kısaca Özellikleri Nelerdir

Moldovit taşının yaklaşık olarak 15 milyon yıl önce dünyaya düştüğüne ve bir gök taşının parçası olduğuna inanılıyor.

Moldavit Taşı Nedir?

Moldavit, aynı zamanda 1787 yılında keşfedilen volkanik kökenli bir taş olan obsidyene benzer. Günümüzde bu taş, yıldızlardan gelenlerin taşı olarak bilinir. Moldavit taşı, ismini ise, hammaddesinin de bulunduğu Çekya’daki Moldau nehrinden almıştır. Pek çok kişi tarafından Moldovit taşının 15 milyon yıl önce dünyaya düştüğü varsayılan bir gök cisminin bir parçası olduğu düşünülüyor.

Moldovit Taşının Ne İşe Yarar?

Moldovit faydasının pek çok faydası vardır. Bunlardan bazıları ise şunlardır;

Haberin Devamı

Verimlilik, doğurganlık ve iyi şans için kullanılan moldavit, aynı zamanda yeni bir hayat taşıdır. Diğer değerli taşlara göre ise, enerji salınımı çok daha kuvvetlidir.

Uyuyamama (insomnia) hastalığına, uyku düzensizliklerine ve huzursuz bacak sendromu hastalığına da çok iyi gelir. Uyku sorunu yaşayan kişiler yastığının altına moldavit taşı koyduğu zaman daha rahat bir uyku uyuyabilir.

Sakinleştirici bir özelliğe sahip olan moldavit taşını avucuna alan biri, yoğun bir şekilde sıcaklık hisseder.

Gribal enfeksiyonlarda ve solunum yolu hastalıklarında tedavi edici bir özelliğe sahiptir.

Moldovit Taşının Özellikleri

Moldovit taşı, kadınların çocuk sahibi olma imkanını arttırıyor.

Doğal cam olan moldavit, metal ve silisyum bileşiğidir. Bir tür amorf gök taşı olarak bilinen moldavit, kırılmış olan camsı parçalardan oluşur. Şekilsiz ve kristal bir yapıya sahiptir. Silisyumdioksit ve alüminyumtrioksit bileşiminden oluşur.

Haberin Devamı

Günümüze kadar bulunmuş olan en büyük moldavit 265,5 gramdır. Aynı zamanda parçacıkları ise, nadir olarak 20 gramın üstündedir.