21.07.2022 - 12:34 | Son Güncellenme:
Muallakat şiirleri çok eski olan şiirlerdir. Eski zamanlardan bugünlere gelmiştir. Bunlara muallakat-ı seba adı verilmektedir. O günden bugüne kadar geçen zamanda toplanan her şiir bu grupta yer almaktadır. Bu şiirler oldukça uzun şiirler olarak karşımıza çıkmaktadır. Şairleri ise 7 ile 10 arasında değişmektedir. Bu şiir grubunun en bilinen şairleri Tarafe ve İmrul Kays olmaktadır.
Muallakat Nedir?
Muallakat bir şiir grubu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu şiir grubunda toplamda 7 adet uzun şiir bulunmaktadır. Şiirler oldukça eski zamana dayanmaktadır. Öyle ki İslam dininin getirilmesinden önce yazılan şiirler olduğu bilinmektedir. Bu şiirler günümüze kadar ulaşmış ve muallakat-ı seba adını almıştır.
Muallakat-I Seba Ne Demek?
İslamiyet öncesine ait olan 7 uzun şiir grubu bulunmaktadır. Bu şiir grubuna muallakat-ı seba adı verilmektedir. Şiirlerin çok eski zamanlarda ortaya çıktığı bilinmektedir. Öyle ki Arap topraklarının yaşamış olduğu cahiliye döneminde ortaya çıkan şiirlerdir. Bu kadar eski olmalarına rağmen günümüze kadar ulaşmış uzun şiirler olarak karşımıza çıkmaktadır.
Şairleri Kimlerdir?
Muallakat şiirleri 7 uzun şiirden oluşmaktadır. Bu şiirler Kabe duvarına asılan şiirler olarak bilinmektedir. Şair sayısı ise belirsizdir. 7 veya 9 tane şair olduğu söylenmektedir. Bilinen şairleri şu şekilde sıralamak mümkün olacaktır.
İmrul Kays
Lebid Bin Rebia
Antere Bin Şeddad
Züheyr Bin Ebu Sülma
El Aşa
Tarafe Bin El Abd
En Nabiğa Ez Zubyani
Amr İbn Kulthum
Haris