Eğitim Mudarebe Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Mudarebe Şirketi Nedir?

Mudarebe Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Mudarebe Şirketi Nedir?

02.12.2021 - 05:13 | Son Güncellenme:

Şirketler üzerinden öne çıkan anlamları ile beraber son dönemlerde mudarebe kelimesi merak ediliyor. Aynı zamanda bir şirket kapsamında oluşum üzerinden de ifade edildiğini söylemek mümkün. Peki mudarebe nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Mudarebe şirketi nedir detayları ile derledik.

Mudarebe Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Mudarebe Şirketi Nedir


Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan mudârebe sözcüğü, aynı zamanda Türkiye'de yerleşik kelimelerden biridir. Bu doğrultuda şirketler üzerinden oluşum ve kurulum kapsamında öne çıkan bir ifadesi bulunur.

Mudarebe Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Bir yandan sermaye ile beraber, diğer yandan emek konularak kurulan şirket mudârebe olarak bilinmektedir. Bu doğrultuda genelde ortaklık üzerinden kuvvetlerin pay dağılımı ile beraber ele alınmış şirket olarak öne çıkar. Böylece bu tür şirketlerde bir ortaklık olması ile beraber aynı zamanda farklı görevler öne çıkar. Bu görevler iş gücü ile beraber aynı zamanda maddi eklenti kapsamında değerlendirilir.

Mudarebe Şirketi Nedir?

Belli bir sermaye ile beraber aynı zamanda emek üzerinden kurulmuş olan şirketler mudarebe olarak bilinir. Bu doğrultuda bir kişinin koyacağı sermayenin yanı sıra, diğer kişinin şirket için göstereceği işletme üzerinden değerlendirilir. Böylece kurulan şirket üzerinden kar paylaşımı ile beraber ortaklık gerçekleşir. Bu esasa dayalı olarak şirket kurulumu ile beraber, kurul başında olan kişilerin kendi görevleri ve amaçları bulunur. Bir kesim maddi yönden destek verirken diğer kesim tecrübesini ya da işletmesini üstlenir.