Eğitim Mülhem Ne Demek? Mülhem Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Mülhem Ne Demek? Mülhem Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

12.03.2021 - 16:16 | Son Güncellenme:

Mülhem kelimesi çokça karşılaşılan bir sözcüktür. Mülhem sözcüğü televizyonlarda, gazetelerde, dergi ve kitaplarda çokça yer almaktadır. Bunun yanında değişik sosyal medya platformlarında da mülhem sözcüğü görülmektedir. Mülhem kelimesinin anlamı da bu sebeple pek merak edilmektedir. Mülhem ne demek? Mülhem Kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Mülhem kavramı hakkında tüm detayları derledik.

Mülhem Ne Demek Mülhem Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Mülhem sözcüğü Arapça kökenli bir kelime olup eski zamanlarda daha yaygın biçimde kullanılmakta olan bir kelimedir.

Mülhem Ne Demek?

Mülhem kelimesi eski bir sözcük olup günlük dilde kullanılmaktadır. Mülhem kelimesi daha çok "ilham almış ya da esinlenmiş" gibi anlamları içermektedir. Osmanlı döneminde daha çok konuşulan mülhem kelimesinin pek çok manası bulunmaktadır: "Kalbe doğmuş, Allah'ın ilham ile kalbe bildirdiği, kalbe doğmuş, Allah'ın ilham ile kalbe bildirdiği şey, konu; esinlenmiş, birinin içine doğmuş, içe doğmuş" Mülhem sözcüğü aynı zamanda Hukuki bir terimdir ve anlamı " ilham almış, etkilenmiş" biçimindedir.

Mülhem Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre mülhem kelimesinin anlamı " içe doğmuş, birinin içine doğmuş, esinlenmiş" şeklindedir. Türkçe' ye Arapça'dan geçmiş bir sözcüktür.