Eğitim Nasıl Boy Uzatılır? Boy Uzatma Hareketleri Ve Egzersizleri Nelerdir?

Nasıl Boy Uzatılır? Boy Uzatma Hareketleri Ve Egzersizleri Nelerdir?

18.05.2021 - 16:43 | Son Güncellenme:

Her insanın genetik olarak belirlenen boyları bulunur. Boyu kısa olan bireyler boylarının kısa olmasından dolayı rahatsızlık duyabiliyor. Boylarını sağlıklı olarak nasıl uzatacağını merak eden bireyler, boy uzatma tekniklerini araştırarak bilgi sahibi olmak istiyor. Nasıl boy uzatılır? Boy uzatma hareketleri ve egzersizleri nelerdir? Boy uzatma teknikleriyle ilgili tüm detayları derledik.

Nasıl Boy Uzatılır Boy Uzatma Hareketleri Ve Egzersizleri Nelerdir

Boy uzatmak için kişilerin gelişme çağını tamamlamamış olması gerekiyor. Erişkenlerde boy uzama durumu yavaşladığından, yapılacak egzersizler en fazla 1 ile 2 cm arasında uzatma sağlayacaktır.

Nasıl Boy Uzatılır?

İnsanların en büyük şikayetlerinden biri de kısa boylu olmaktır. Özellikle erkekler kısa boylu olduklarından çok rahatsız olabiliyor. Erkekler boy uzatma konusunu takıntı haline getirerek, kolayca boylarını uzatmak istiyor. İnsanlar gelişmeye başladıkları dönemde belirli bir boy ölçüsüne ulaşır. Kişilerin gelişimini tamamlaması durumunda ekstra olarak boy uzatması pek mümkün değildir.

Yapılacak bazı egzersizlerle boyun çok az da olsa uzaması mümkün olabiliyor. Gerilme hareketleri ve zıplama egzersizleri boy uzama da etkili yöntemlerdir. Basketbol sporunda tüm oyuncular çok fazla zıplama hareketi yaptıklarından dolayı boylarında bir uzama görülüyor. Boy uzatma işlemleri genellikle gelişme döneminde daha fazla etkilidir.

Boy Uzatma Hareketleri Ve Egzersizleri Nelerdir?

Boy uzatma hakkında detaylı araştırma yapan bireyler, boy uzatma egzersizlerini araştırabiliyor. Boy uzatma egzersizlerinde zıplama ve esneme hareketleri oldukça etkilidir. Vücudun her zaman esnek bir yapıda olması, boy uzamasını oldukça kolaylaştırır. Kişilerin evlerde veya spor salonlarında yapacağı egzersizler boy uzatmada etkili olacaktır.

Boy uzatma işlemlerinde yaş önemli bir kriterdir. Gelişme çağında olan bireylerin, belirli egzersizleri veya basketbol gibi boy uzatmada etkili olabilecek sporlar yapması önemlidir. Boy uzatacak bazı yöntemler şu şekildedir;

Haberin Devamı

Bisiklet sürmek

Bara asılmak

Omuzların üstünde durmak

Kobra egzersizini yapmak

Vücut esnemesi yapmak

Zıplamak

Köprü egzersizi yapmak