Eğitim Nasıl Ders Çalışılır? Evde Verimli Ders Çalışma Yöntemleri Nelerdir?

Nasıl Ders Çalışılır? Evde Verimli Ders Çalışma Yöntemleri Nelerdir?

16.05.2021 - 04:51 | Son Güncellenme:

Ders çalışmak çok önemlidir. Verimli ders çalışmak ise zamanı iyi kullanılarak yapılan en iyi öğrenme biçimlerinden bir tanesidir. Nasıl ders çalışacağını ve ders çalışırken nelere dikkat etmesi gerektiğini bilmeyen kişiler araştırmalarını sürdürmektedirler. Sınav haftası yaklaşınca nasıl ders çalışılacağına dair araştırmalar da aynı doğrultuda artmıştır. Peki nasıl ders çalışılır? Evde verimli ders çalışma yöntemleri nelerdir? İşte verimli ders çalışma ile ilgili tüm detaylar.

Nasıl Ders Çalışılır Evde Verimli Ders Çalışma Yöntemleri Nelerdir


Ders çalışmak için bulunduğunuz ortam çok önemlidir. Bulunduğunuz ortamın daima sessiz ve sakin olması gerekir.

Nasıl Ders Çalışılır?

Ders çalışırken hedefiniz sıkılmamak olmalı. Bundan dolayı etkili bir şekilde ders çalışmak için sıkılma olayını çözmeniz gerekir. Ders çalışmayı eğlenceli hale getirerek sıkılmadan da kurtulabilirsiniz. Öncelikle iyi bir şekilde ders çalışmak için önceden program oluşturmak gerekir.

Bildiğiniz konuları ve bilmediğiniz konuları ayrı ayrı kağıtlara dökün. Daha sonra elde ettiğiniz verileri de analiz edin. Öncelikle hiç bilmediğiniz konuları ilk çalışacağınız konular olarak belirleyin. Az bilinen konuları ise onun altına en çok bildiğiniz konuları ise en alt kısma ekleyin. Bu şekilde bilgi pekişecek ve daha iyi bir ders çalışma şansı olacaktır.

Ders çalışırken sizi meşgul edecek şeylerden uzak durmanız gerekiyor. Örneğin telefonunuzu daima ders çalışırken kapalı ya da sessiz bir konumda tutun. Ders çalıştığınız esnada konsantrasyon çok önemlidir. Ders esnasında herhangi bir bildirim ya da telefon sesi konsantrasyon bozukluğuna neden olacaktır.

Evde Verimli Ders Çalışma Yöntemleri Nelerdir?

- Ders çalıştığınız ortamın daima temiz olmasına özen gösterin.
- Ders esnasında çay ya da kahve içmek odaklanmanızı sağlayabilir. Sevdiğiniz çay ve kahveyi ders çalışmak için masanıza koyabilirsiniz.
- Müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız hafif slow ve klasik müzikleri düşük seste dinleyebilirsiniz.
- Ders çalışırken kimsenin sizi rahatsız etmemesini sağlayın. Bunun için aile büyüklerinizi uyarın.
- Işığın doğru noktada olduğuna özen gösterin. Işık ne fazla ne de az olmalı.
- Ders çalıştığınız yer kesinlikle bir masa olmalıdır. Yatakta ders çalışmaktan kaçının.
- Verimli ders çalışmada öneli olan hafif molalardır. Kendinize 30 dakikada bir istirahat süresi verin.