Eğitim Neonatal Nedir? Tıp Dilinde Neonatal Ne Anlama Gelir?

Neonatal Nedir? Tıp Dilinde Neonatal Ne Anlama Gelir?

08.03.2021 - 13:29 | Son Güncellenme:

İnsanlar sıklıkla sağlık sektöründe tıp dilinde kullanılan Latince kelimeleri duyabilir. Hastalıkları, tedavileri, bazı olguları belirtmek için doktorlar bu terimleri kullanır. İnsanlar için yapılacak olan açıklamalarda ise onların anlayabilecekleri dilde bu olgular anlatılır. Çok çeşitlilikte Latince kelime anlamları ile birlikte tıp dilinde literatürde yer alır. Neonatal kelimesi de tıp dilinde kullanılan ve bir anlamı ifade eden Latince kelimedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Neonatal Nedir Tıp Dilinde Neonatal Ne Anlama Gelir

Tıp dilinde kullanılan ve Latince bir kelime olan Neonatal kelimesinin ne anlama geldiğini kelimeyi duyan her birey merak edebilir. Bu amaçla yazıda detaylı olarak neonatal kelimesinin ne olduğu ve tıp dilinde ne anlama geldiği anlatılmıştır.

Haberin Devamı

Neonatal Nedir?

Neonatal Tıp sektöründe kullanılan Latince bir kelimedir. Anlamı ise yeni doğan demektir. Yeni doğan kelimenin Türkçe karşılığı olarak sözlük anlamını ifade eder.

Yeni doğan bir dönemi içerir. Bebeklik sürecindeki dönemdir. Bu dönemde gelişim hızlıdır.

Neonatal iki dönemi kapsamaktadır. Birincisi yeni doğan bebekle ilgili her şeyi ikincisi ise bebeğin yaşamında doğumdan sonraki ilk ayı kapsayan devreyle ilgili dönemi kapsar.

Tıp Dilinde Neonatal Ne Anlama Gelir?

Tıp dilinde neonatal yeni doğana ait olan anlamına gelir. Neonatal kelimesi zaten sadece tıp dilinde kullanılır. Normal şartlarda anneler yeni doğana bebek kelimesini kullanırlar. Diğer insanlar da aynı şekilde bir kullanım yapabilirler.

Haberin Devamı

Tıp dilinde aynı zamanda neonatal yeni doğanın hayatın ilk dört haftasına ait olanı kapsar. Yaşamın ilk dört haftasına ait olan yeni doğan demektir.

Tıp terimi sözlükler incelenerek de Tıp dilinde kullanılan birçok Latince kelimenin anlamı incelenebilir.