Eğitim Nipel Nedir, Ne İşe Yarar? Nipel Nerelerde Kullanılır?

Nipel Nedir, Ne İşe Yarar? Nipel Nerelerde Kullanılır?

02.12.2021 - 15:29 | Son Güncellenme:

Nipel tesisat işlerinde sıklıkla kullanılan bir araç olarak bilinmektedir. Nipel borular arasında bağlantı yapmak için kullanılan iki ucu ve ağzı dişli olan bir bağlantı elemanı olarak kullanılmaktadır. Nipel özellikle demir ve metal boruların birleştirilmesi uçlarından bağlanmasını kolaylaştırmaktadır. Nipel nedir ve ne işe yarar? Nipel nerelerde kullanılır sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Nipel Nedir, Ne İşe Yarar Nipel Nerelerde Kullanılır

 Nipel boru bağlantısı için kullanılan tüm boru işlerinin kullanıldığı alanlarda yer alan bir araç olarak kabul edilmektedir. 

Haberin Devamı

 Nipel Nedir? Ne İşe Yarar? 

 Nipel özellikle tesisat veya onarım işlemlerinde yahut diğer işlemlerde gerekli olan metal borular için yapılmış paslanmaz çelik gibi malzemelerden üretilen iki ucu dişli şekilde yapılmış bağlantı aracıdır. İki ucuna dişli konulara boruların birbirine bağlantısı sağlamayı amaçlamaktadır. 

 Nipel metal boruların ekleme noktası ve iki ucunda bulunan dişliler ile çıkarılıp takılma sağlayan bir ara noktası olarak kullanılmaktadır. Tesisat işlerinde kolaylık sağlayan bir malzeme olarak bilinmektedir. 

 Nipel Nerelerde Kullanılır? 

 Nipel metal boruların ve iki bağlantı noktasının bağlanması gereken tüm alanlarda kullanılan bir parçadır. Özellikle tesisat işlerinde kullanılmasının yanında tüm inşaat ve bakım onarım işlerinde nipel yararlı olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Dayanıklı tüketim mallarının kullanımı için gerekli metal aksamlarında kullanıldığı gibi bazı metal boruları yenilemek için de nipel eklenti yapmak gerekmektedir. 

 Nipel boruları özellikle ev tesisatında hasar oluşması durumlarında hasarın kaynağına giden boruların açılmasını kolaylaştırdığı gibi yenileme işlerinde de yarar sağlamaktadır.