Eğitim Nişane Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Nişanesi Ne Demek?

Nişane Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Nişanesi Ne Demek?

30.11.2021 - 16:56 | Son Güncellenme:

Farklı kökenli olan nişane kelimesi günümüzde oldukça kullanılıyor. Anlamı merak edilen nişane kelimesinin araştırmasını yapan birçok birey bulunuyor. Bireyler nişane sözcüğünün ne demek olduğunu ve neyi ifade ettiğini öğrenmek için farklı kaynakları kullanabiliyor. Nişane kelimesinin TDK karşılığı da araştırılıyor. Nişane ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Nişanesi ne demek? Nişane kelimesiyle alakalı sizlere yararlı olabilecek bilgiler derledik.

Nişane Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Nişanesi Ne Demek

Herkesin duyduğu nişane kelimesi Farsça kökenli olan bir kelimedir. Farsça kökenli olan nişane kelimesinin kullanıldığı anlamlar bulunuyor. Nişane kelimesi TDK'ya göre, hedef anlamında kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Nişane Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Anlamı merak edilerek araştırılan nişane sözcüğü bireylerin ilgilendiği bir kelimedir. Herkes tarafından duyulan nişane sözcüğünün TDK tarafından açıklanan bir anlamı bulunuyor. Nişane sözcüğü TDK'da hedef ve nişangah anlamında kullanılan bir kelime çeşididir.

 Nişanesi Ne Demek?

 Nişanesi kelimesinin kullanıldığı bir diğer anlam ise belirtidir. Belirti kelimesi, nişane sözcüğünün anlamları arasında bulunuyor. Nişanesinin ne demek olduğu konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler kişiler vardır. Nişanesi, belirtisi anlamında kullanılan bir kelimedir.

Yazarlar