Eğitim Nozokomiyal Enfeksiyon Nedir, Neden Olur? Nozokomiyal Enfeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nozokomiyal Enfeksiyon Nedir, Neden Olur? Nozokomiyal Enfeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

02.12.2021 - 16:47 | Son Güncellenme:

Hastane içerisinde meydana gelen bir yapı olması ile beraber, nozokomiyal enfeksiyon merak edilen konular arasında gelmektedir. Peki Nozokomiyal enfeksiyon nedir, neden olur? Nozokomiyal enfeksiyon tedavisi nasıl yapılır detayları ile derledik.

Nozokomiyal Enfeksiyon Nedir, Neden Olur Nozokomiyal Enfeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır

Özellikle hastanede gerçekleşen bir enfeksiyonu rahatsızlığı olarak nozokomiyal öne çıkmaktadır. Bu doğrultuda hastane içerisinde yer alan birçok kişi üzerinden ortak ilişkili bir enfeksiyonu olduğunu ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

 Nozokomiyal Enfeksiyon Nedir?

 Nozokomiyal enfeksiyon aynı zamanda hastane enfeksiyonu olarak da bilinir. Bir hastanede bulunma üzerinden sebep ilişkisi ortaya çıkaran, hastanede bulunan diğer kişiler üzerinden ilişkili olarak meydana gelen enfeksiyondur. Bunlar içerisinde yatan hasta, sağlık personeli, ziyaretçi ve genel olarak hastane ile bağlantılı şekilde yaşanan enfeksiyondur.

 Nozokomiyal Enfeksiyon Neden Olur?

 Hastanede zaman geçiren kişilerle birbirleri üzerinden ortaya çıkan enfeksiyon nozokomiyal enfeksiyon olarak öne çıkmaktadır. Özellikle hastanede yatan hastalar eşliğinde gerçekleşen bir komplikasyondur. Bu komplikasyon hastanın yaşadığı rahatsızlığa bağlı olarak bünyenin düşmesi ile beraber hastane içerisinde ortaya çıkar.

Haberin Devamı

 Nozokomiyal Enfeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Hastanede meydana gelen nozokomiyal enfeksiyon, rahatsızlığa bağlı olarak farklı tedavi yöntemleri üzerinden ele alınmaktadır. Öncelikle tetkik ve teşhis ile beraber sebepleri ortaya çıkarılır. Bu sebepler üzerinden ilaç tedavisi başta olmak üzere, farkı tedavi yöntemleri uzman doktora bağlı olarak ele alınır. Hastane içerisinde gerçekleştirilen bir süreç olması ile beraber, kişinin yaşadığı diğer hastalıklara paralel olarak tedavi edilir.