Eğitim NUN’dan yüzde 100 IB başarısı

NUN’dan yüzde 100 IB başarısı

07.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

NUN Okulları’nda, kasım ayı Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı sınavına giren lise son sınıf öğrencilerinin tamamı IB diploması almaya hak kazandı.

NUN’dan yüzde 100 IB başarısı

Dünyada 150’den fazla ülkeden yaklaşık 4 bin 500 okulun katıldığı, 200 bin öğrencinin eğitim gördüğü IB programında, sınava giren NUN öğrencilerinin yüzde 30,3’ü Cambridge, Oxford, Harvard ve Stanford gibi dünyanın seçkin üniversitelerine kabul edilmek için gereken başarı düzeyi olan 40 ve üzeri puan aldı. Ayrıca bir öğrenci de üstün başarı göstererek 45 tam puana sahip oldu. NUN Okulları öğrencileri, 36.3’lük ortalama puan ile de dünya ortalamasının üzerine çıktı.

Haberin Devamı

‘Yurt dışında avantaj’

Kazanılan başarıyla ilgili bilgi veren NUN Okulları Kurucu Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Nida Üye “IB eğitim modeli, bizim en önemli gayelerimizden biri olan ‘iyi insan yetiştirme’ hedefimiz noktasında birçok açıdan bizim sistemimizle örtüşüyor. Bu çerçeveden bakıldığında, NUN Okulları olarak temel prensip ve ilkelerimizle de güzel bir sentez oluşturan program, aynı zamanda öğrencilere yurt içi ve yurt dışında son derece cazip avantajlar sunuyor” dedi.

Geçen yıl ilk lise mezunlarını verdiklerini ve onları hem Türkiye’de hem de dünyada en prestijli okullara yerleştirdiklerini kaydeden Üye, “Bu sene de katlanarak artan bir başarı söz konusu. Öğrencilerimiz, son iki yıl boyunca pandeminin de getirdiği tüm zorlukları göğüsleyerek IB Diploma Programı sınavlarını başarıyla geçti. Önümüzdeki günlerde yurt dışındaki üniversitelere olan başvuru ve kabul süreçlerine odaklanacağız. Aynı zamanda da öğrencilerimiz yoğun bir şekilde yurt içindeki üniversiteler için hazırlanmaya devam ediyorlar” diye konuştu.