Eğitim Nüsha Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Nüshası Neye Denir?

Nüsha Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Nüshası Neye Denir?

01.06.2021 - 16:17 | Son Güncellenme:

Toplumda çeşitli alanlarla ilgili olarak ortaya çıkarılan eserlerin insanlar tarafından beğenilmesi durumunda tekrar tekrar basılabilmektedir. Nüsha kelimesi de bu anlamda kullanılan bir kelime olmaktadır. Nüsha kelimesi, pek çok yazılı tür için kullanılan bir kavram olmaktadır. Peki, nüsha kelimesi ne anlam gelmektedir? TDK sözlük anlamı ne olmaktadır? Nüshası diye neye denmektedir? İşte, nüsha kelimesi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli bilgiler.

Nüsha Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Nüshası Neye Denir

Nüsha kelimesi, kökeni Arapça olan bir kelime olmaktadır. Nüsha, aynı şekilde ortaya çıkarılmış olan ürünlerin her birine verilen isim olarak değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

  Nüsha Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Nüsha kelimesi anlam olarak, yazılı olan bir eserin tıpkısı aynısı ve eşi olan anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumuna göre nüsha kelimesi, birbirinin aynısı olan yazılı şeyleri ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Nüsha kelimesi aynı zamanda; benzeri olan, tıpkısı ve kopya anlamlarında da kullanılmaktadır.

 Nüshası Neye Denir?

 Çeşitli süreli yayınların her bir sayısına o yayının nüshası adı verilmektedir. Ayrıca yazılan eserlerin diğer suretlerine de nüshası denilmektedir.