Eğitim Oksidan Nedir, Ne İşe Yarar? Sksidan İle Saç Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Oksidan Nedir, Ne İşe Yarar? Sksidan İle Saç Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

01.03.2021 - 17:10 | Son Güncellenme:

Birçok kadın için saç bakımı son derece önemlidir. Kuaförlerde uygulanan saç bakım işlemleri, saç boyama ve saç açma işlemleri evlerde de uygulamak kolaydır. Özellikle saç açma işlemlerinde oksidan kullanılması gerekir. Peki oksidan nedir, ne işe yarar? Oksidan ile saç açma işlemi nasıl yapılır? Sizlere oksidan ile saç açma işlemlerinin nasıl yapılacağı hakkında bilgileri detaylıca derledik.

Oksidan Nedir, Ne İşe Yarar Sksidan İle Saç Açma İşlemi Nasıl Yapılır

Saç boyama işlemlerinde saç rengi değişikliği için oksidan kullanılması gerekmektedir. Fakat saçların yıpranmaması için oksidan kullanımını öğrenmek oldukça önemlidir.

Oksidan Nedir?

Oksidan boya kutularının içerisinde bulunan beyaz renkli kremsi bir sıvıdır. Boyanın rengini saça nüfuz edebilmesi için boya kutusunun içerisnde bulunan oksidan krem formlarında yer alır ve tüp içerisindeki renk veren boyanın birbiri ile karıştırılması ile aktif hale getirilir.

Oksidan tüp içerisindeki boyayı aktif eden bir sıvıdır. Fakat oksidanın kullanımı öğrenmek çok önemlidir. Akdi halde saçlarda yıpranma söz konusu olabilir.

Oksidan Ne İşe Yarar?

Boyanın renk pigmentlerini aktifleştirmek ve saç rengini bir veya iki ton açmak için kullanılmaktadır. 10 volümlük bir oksidanın etki derecesi yüzde üç olmaktadır. Saç rengini açmak istemeyip yakın bir renkte kullanmak isteyen kişilerde 10'luk oksidanlar oldukça uygundur.

Oksidan İle Saç Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Oksidan kullanarak saç açma işlemini uygulamak oldukça kolaydır. Oksidan ile saç açma işlemleri şu şekilde uygulanabilir:

- Saçların ucu diplere oranla daha hızlı açılır. Bu nedenle ilk olarak uçlardan başlamak gerekir.
- Boyamaya ise ense kökünden devam edilmelidir.
- Saçlar tutamlar haline ayrışmalı ve bu şekilde oksidan kullanılmalıdır.
- Tüm saçlara oksidanın uygulanması sonrasında parmakların baş kısımları ile ufak hareketlerle masaj yapılabilir.
- Oksidan saç üzerinden 30 dakikadan fazla tutulmaması çok önemlidir.
- Arar ara bakılıp saç istenilen tona ulaştığı zaman bol su ile yıkanmalıdır.