Eğitim Okul açılmayınca stüdyo kiraladılar

Okul açılmayınca stüdyo kiraladılar

30.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı yeni binasında yüz yüze eğitime 15 Kasım’da başlayacak. Bu durum ortaokul ve lise öğrencilerini mağdur etti. Yüz yüze alınması gereken derslerin bir kısmını öğretmenler evlerinde verirken bale dersi için veliler 1000 TL ödeyerek özel stüdyo kiraladılar

Okul açılmayınca stüdyo kiraladılar

Ozan Ömer Kadüker - İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın (İÜDK) Kadıköy’deki binadan Maltepe’deki yeni binasına taşınma işlemleri sürüyor. Üniversite öğrencileri de online yapılan eğitimler nedeniyle mağdur olurken bu konuda en büyük sıkıntıyı ortaokul ve lise öğrencileri yaşıyor. Çünkü öğrencilerin Türkçe, matematik, tarih gibi kültür derslerinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sanat derslerinin ise İstanbul Üniversitesi tarafından verilmesi gerekiyor. Ancak diğer okullarda öğrenciler yüz yüze eğitime başlarken konservatuvar öğrencileri online eğitim alıyor.

Haberin Devamı

Uygulamalı verilmesi gereken yaylı çalgılar, piyano, bale gibi sanat derslerini de alamayan öğrenciler için veliler kendileri çözüm ürettiler. Öğrencilerin bir kısmı öğretmenlerinin evinde, bir kısmı velilerinin ofisinde ders alıyor. Stüdyoda yapılması gereken bale dersi için ise öğrenci başına 600 TL ile 1000 TL arasında ücret ödeyerek özel stüdyo kiralamak zorunda kaldılar.

Şikâyetlerini ilettiler

CİMER, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere birçok yere şikâyetlerini ilettiklerini ve net bir cevap alamadıklarını aktaran veliler, konuyla ilgili şunları söylediler:

Yavuz Yenici: Sanat dersleri bakımından üniversiteye, müfredat bakımından MEB’e bağlıyız. Ancak online eğitim yapılıyor. Normal müfredat bile uygulanmıyor. Birkaçı dışında dersler düzgün bir şekilde yapılmıyor. Sanat dersleri zaten online olmaz. Veliler olarak bu yüzden dışarıdan stüdyo tuttuk. Öğrenci başına 600 TL ile 1000 TL arasında ücret veriyoruz.

Haberin Devamı

Doğuhan Ertem: Bale online öğrenilebilecek bir ders değil. Bu yüzden stüdyo tuttuk. Okuldaki öğretmenler sağ olsun derslere geliyor. Yeni binanın 15 Kasım’da yetişmesi imkânsız. Birinci dönemi geçer. Türkçe, Matematik dersleri de çok önemli. Bununla ilgili doğru düzgün bir program yapılmadı. 3-4 dersin öğretmeni yok. Olanlar da kendi inisiyatifiyle ders yapıyor. Sorun net ama muhatabı yok.

15 Kasım’da yüz yüze

Üniversite tarafından yapılan açıklamada yeni binada çalışmaların 15 Ekim’de tamamlandığı, 15 Ekim-15 Kasım arasında taşınma işlemlerinin gerçekleştirileceği duyuruldu. Yüz yüze eğitimin ise 15 Kasım’da başlaması planlanıyor. Ancak veliler 15 Ekim’de biteceği açıklanan çalışmaların dahi bitmediğini belirterek binanın bu tarihe kadar da yetişmeyeceği konusunda endişeliler.

Tartışmalara neden olmuştu

Konservatuvar binasının taşınmasına öğrenci ve veliler tepki göstermişti. Eleştirilerin başında yeni binanın konservatuvar eğitimine uygun olmaması geliyordu. Konu hakkında açıklama yapan İÜDK, binada ısıtma, soğutma, internet bağlantısının sağlanacağını, 5 sahne ve stüdyo, konser salonunun yer alacağını, bahçe düzenlemesinin yapılacağını ve tüm eksikliklerin giderileceğini duyurdu.