Eğitim Okulu Kim Buldu? Okul İlk Olarak Ne Zaman İcat Edilmiştir?

Okulu Kim Buldu? Okul İlk Olarak Ne Zaman İcat Edilmiştir?

28.04.2021 - 03:05 | Son Güncellenme:

Okullar, dünyanın her köşesinde bir bireyin büyümesinin ve genel gelişiminin parçası olmuş durumdadır. Dünya üzerinde varlık gösteren kentsel niteliğe sahip bölgelerinde yaşayan hemen hemen her insan okul yöntemlerine maruz kalmış ve kalmaya devam etmektedir. Sizin için Okulu kim buldu? Okul ilk olarak ne zaman icat edilmiştir soruların cevaplarını detaylarıyla derledik.

Okulu Kim Buldu Okul İlk Olarak Ne Zaman İcat Edilmiştir


İnsanların oldukça büyük bir bölümü çocukluklarının önemli bir kısmını okul ortamında geçirmişlerdir. Okullar son derece güvenli ortamlara sahip olmakla birlikte bir bireyin büyümesine yardımcı olmak ve kişinin yaşamını yeterli bilgi ve becerilerle desteklemek için faaliyet göstermektedir.

Okulu Kim Buldu?

Okulu kim buldu sorusu bir hayli merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Esasında okulun bulan kişi diğer tabiri ile mucidi olarak bilinen isim, 1796 yılında Franklin Massachusetts'te dünyaya gelmiş bir birey olan Horace Mann'dır.

Horace Mann, Latince ve Yunanca hususunda üniversite profesörü olarak görev yapmaktaydı. Bu kişi aynı zamanda bir kolej başkanı konumunda bulunuyordur. Bunun beraberinde, bu isimden önceki faaliyet göstermekte olan pek çok okul yöntemine ve öğretim yöntemine rağmen, 1837 yılında normal okul sisteminin katkısı ve icadı için övgü ona ait durumdadır.

Okul İlk Olarak Ne Zaman İcat Edilmiştir?

Öğrencileri merkezi bir yerde öğrenme durumu, klasik antik çağa kadar uzanmaktadır. Eski Roma, eski Hindistan, Eski Çin ve Antik Yunanistan'dan buyana resmi okulların varlığı söz konusu idi. O dönemlerde öğrenciler her zaman bir öğrenme alanında toplanmakta idi. O dönemler öğrencilerin eğitim amacıyla toplanmış oldukları bu öğrenme alanları akademiler olarak bilinmekteydi.

MS. 425 tarihinde, ilköğretim sistemi ise Bizans İmparatorluğu döneminde hayata geçmiştir. Bu okullar günümüz okullarından çok farklıydı. Çünkü o dönem ilkokullar öncelikle askeri personel yetiştirmek için faaliyet göstermekteydi.