Eğitim Örnek Eş Anlamlısı Nedir? Örnek Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Örnek Eş Anlamlısı Nedir? Örnek Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

13.05.2021 - 05:36 | Son Güncellenme:

Örnek kelimesinin eş anlamlı sözcüklerini öğrenmek suretiyle, amaca uygun farklı cümlelerde kullanmak mümkün. Bu konuda sözcüğün birden fazla karşılığı olduğunu dile getirmek gerekir. Peki örnek eş anlamlısı nedir? Örnek kelimesinin eş anlamı olan sözcükler üzerine merak edilenler.

Örnek Eş Anlamlısı Nedir Örnek Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler


Günlük yaşamda birçok farklı kelimenin eş anlamlı sözcükleri yaygın olarak değişik yerlerde kullanılır. Özellikle arka arkaya bazı cümleler kullanılmak istendiği vakit, anlam bozukluğunu ortadan kaldırmak için değerlendirilir. Ayrıca aynı anlam üzerinden başka unsurları ifade edebilmek için de eş anlamlı sözcükler kullanılır.

Örnek Eş Anlamlısı Nedir?

Birçok değişik eş anlamlı kelimesi ile beraber örnek sözcüğü üzerinden değişik cümleler kurmak mümkün. Sadece cümle değil aynı zamanda tek başına da belli bir durum ifade edilebilir.

- Benzer
- Denk
- Emsal
- Göstermelik
- Misal
- Model
- Mostra
- Nazir
- Numune

Görüldüğü üzere Türkçede örnek kelimesinin bilinen ya da bilinmeyen birçok farklı eş anlamlı sözcüğü bulunur. Özellikle yukarıda verilen kelimeler arasından bazıları oldukça yaygın şekilde değerlendirilmektedir. Bunlar arasında numune ya da denk ile beraber misal gibi sözcükler daha çok kullanılmaktadır.