Eğitim Osman Hamdi Bey Kimdir? Hayatı, Eserleri Ve Sanat Anlayışı

Osman Hamdi Bey Kimdir? Hayatı, Eserleri Ve Sanat Anlayışı

05.06.2021 - 06:14 | Son Güncellenme:

Osmanlı döneminde yaşamış olan pek çok sanatçı bulunmaktadır. Yazmış olduğu eserleri ile bilinen Osman Hamdi Bey unutulmaz eserlere de imza atmış bir sanatçıdır. Osman Hamdi Bey arama motorlarında en çok aranan Osmanlı dönemi padişahlarından bir tanesidir. Peki Osman Hamdi Bey kimdir? Osman Hamdi Bey eserleri nelerdir? 'Osman Hamdi Bey'in hayatı nasıldır? İşte Osman Hamdi Bey ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Osman Hamdi Bey Kimdir Hayatı, Eserleri Ve Sanat Anlayışı

Osman Hamdi Bey Osmanlı'nın son dönemlerinde yaşamıştır. Arkeoloji ile ilgilenmiştir.

Osman Hamdi Bey Kimdir?

Osman Hamdi Bey hem arkeolog hem de müzecidir. Aynı zamanda İstanbul'un Kadıköy ilçesinin ilk belediye başkanıdır. Osman Hamdi Bey aynı zamanda bir ressamdır. Çizmiş olduğu resimleri ile bilinmektedir. Osman Hamdi Bey İstanbul arkeoloji müzesinin müzeliğini de yapmıştır. Yazmış olduğu Kaplumbağa Terbiyecisi kitabı en ünlü eserleri arasında yer almaktadır.

Osman Hamdi Bey Hayatı

Osman Hamdi Bey 1842 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babasının ismi İbrahim Ethem Bey'dir. İbrahim Ethem Bey Osmanlı imparatorluğunda sadrazam olmuş bir devlet adamıdır. Osman Hamdi Bey'in ailesi Osmanlı imparatorluğuna hizmet etmiştir. İlköğretim hayatına ilk kez 1856 yılında bir maarif adliye okulunda başlamıştır. Osman Hamdi Bey 15 - 16 yaşlarından itibaren resme ilgi duymuş ve bu alanda çizim yeteneğinin olduğunu fark etmiştir. Osman Hamdi Bey'in çizim yeteneği çevresi tarafından da kısa süre içerisinde fark edilmiştir.

Babası onun bu yeteneğini görünce Avusturya'nın Viyana şehrinde ki bir resim sergisine götürmüştür. Resim sergisinde müzik ve sergileri yakından görme fırsatı bulmuştur. Osman Hamdi Bey'in babası çocuklarının yurt dışında iyi bir eğitim almasını istiyordu. Temel eğitimini tamamladıktan sonra hukuk eğitimi alması için Fransa'nın başkenti Paris'e gönderilmiştir. Paris'te tam olarak 12 yıl boyunca kalmış ve burada hukuk eğitimi almıştır.

Osman Hamdi Bey Eserleri

- Pembe Başlıklı Kız
- Kahve Ocağı
- Haremden
- Kökenoğlu Rıza Efendi
- Arzuhalci
- Kur'an-ı Kerim Tilaveti
- Silah Taciri
- Yaşlı Adamın Önünde
- Kur'an Okuyan Kız
- Mimozalı Kadın
- Kaplumbağa Terbiyecisi
- İlahiyatçı
- Leylak Toplayan Kız
- Yeşil Cami Önü
- Eşi Naile Hanım
- Çıplak

Osman Hamdi Bey Sanat Anlayışı

Türkiye'de kültürel miras bırakmayı başarmış olan sanatçılardan bir tanesidir. Batı kültürünü benimsemiş ve Fransa'da kaldığı dönemde batılı anlamda eserlerini ortaya koymuştur. Daha çok oryantalist anlamlarda eser ortaya koyan Osman Hamdi Bey camilerin ve türbelerin resimlerini çizmiştir. Sanat anlayışında manevi zenginliği ortaya koymuştur.