Eğitim ÖSS çetesine darbe

ÖSS çetesine darbe

15.06.2009 - 13:13 | Son Güncellenme:

ÖSS’ye, adayların yerine para karşılığı ‘joker’ adı verilen kişileri sokan çeteye yönelik 5 ilde ve KKTC’de operasyon düzenlendi.

ÖSS çetesine darbe

50 bin euro’ya tıp, 40 bin dolara da hukuk kazanma garantisi veren çetenin 50 üyesi gözaltına alındı

Haberin Devamı

Adaylara kazanma garantisi vererek, yerlerine para karşılığı “joker” olarak adlandırılan kişilerin ÖSS’ye girmelerini sağlayan çeteye yönelik olarak 5 il ve KKTC’de düzenlenen operasyonlarda toplam 50 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa polisi, önceki yıllarda olduğu gibi, yine büyük paralar karşılığı anlaştığı adayların yerine deneyimli ÖSS jokerlerini sokan çeteyi teknik takibe aldı. Çetenin bağlantı kurduğu ÖSS adayları ve yerlerine sınava girecek kişiler tek tek saptandı.

Şanlıurfa, Adana, Mersin, Van ve Gaziantep ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da sınavın ardından başlatılan eşzamanlı operasyonda, 50 ÖSS jokeri bulundukları okullarda gözaltına alındı. Sınava giriş belgesine kendi resmini yapıştırıp,  sahte sınav belgesi ve nüfus cüzdanı hazırlayan zanlıların, adaylarla girmek istedikleri fakülteye göre pazarlık yaptıkları, 50 bin euro’ya tıp, 40 bin dolara hukuk kazanma garantisi verdikleri belirlendi. ‘Joker’leri  yerine sınava sokan öğrencilere yönelik de çalışma başlatıldığı, gözaltıların  yüzü geçebileceği öğrenildi. Diyarbakır ve Batman’daki benzer girişimlerin ise sonuçsuz kaldığı öğrenildi. Yetkililer, çetenin PKK’yla bağlantılı olabileceğini kaydetti.