Eğitim Osteosarkom Nedir, Neden Olur? Osteosarkom Tedavisi Nasıl Yapılır?

Osteosarkom Nedir, Neden Olur? Osteosarkom Tedavisi Nasıl Yapılır?

14.12.2021 - 02:26 | Son Güncellenme:

Ciddi bir sağlık sorunu olması ile beraber osteosarkom kemik üzerinden yaşanan bir problemdir. Bu probleme karşı pek çok kişi internet üzerinden de bilgi almaya çalışıyor. Peki Osteosarkom nedir, neden olur? Osteosarkom tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Osteosarkom Nedir, Neden Olur Osteosarkom Tedavisi Nasıl Yapılır

Mutlaka tedavisinin yapılması gerektiği en önemli sağlık sorunları içerisinde osteosarkom gelmektedir. Çünkü kemik üzerinde meydana gelen bir problem olmasının yanı sıra, kişinin günlük yaşamını ciddi anlamda etkiler.

Osteosarkom Nedir?

Kemik yapılarını üreten hücrelerden oluşan sarkom osteosarkom olarak bilinmektedir. Ancak bu yapı üzerinden meydana gelen sorun ile beraber tümör oluşumu ortaya çıkar. Daha çok diz çevresinde ve kalça bölgesinde meydana gelmesi ile beraber, 20 yaş altı gençlerde yaşanır.

Osteosarkom Neden Olur?

Belli başlı bazı risk faktörleri ile beraber osteosarkom oluşumu meydana gelmektedir. Uzun boylu gençlerde, aynı zamanda yetişkinlerde kemiklerini hızlı gelişimi eşliğinde öne çıkar. Daha ileri yaşlarda ise uzun süreli kemik rahatsızlıkları üzerinde meydana geldiğini ifade etmek mümkündür.

Osteosarkom Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu açıdan en çok merak edilen konulardan biri olarak osteosarkom tedavisi geliyor. Bu durum tümörün bulunduğu bölgeye ve evreye bağlı olarak ele alınır. Genel olarak ise Ameliyat öncesi kemoterapi yöntemi üzerinden tedavi gerçekleşir. Daha sonra geniş rezeksiyon, yani tümörün çıkarılması, rezeksiyon sonrası yine kemoterapi ile süreç devam eder. Radyoterapi üzerinden ise, yani ışın tedavisinin karşılığı düşüktür.