Eğitim Otalji Nedir, Neden Olur? Otalji Tedavisi Nasıl Yapılır?

Otalji Nedir, Neden Olur? Otalji Tedavisi Nasıl Yapılır?

14.12.2021 - 02:27 | Son Güncellenme:

Otalji her yaş grubunda görülebilen bir rahatsızlıktır. Kulak ağrısı olarak da bilinen otalji kişileri rahatsız etmekte ve gündelik hayatta olumsuzluklara neden olmaktadır. Peki otalji nedir, neden olur? Otalji tedavisi nasıl yapılır? Sizlere otalji hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca derledik.

Otalji Nedir, Neden Olur Otalji Tedavisi Nasıl Yapılır

Kulak ağrısı pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Bu nedenle belirtileri görülmesinin ardından mutlaka uzman bir hekime gidilmesi gerekir. Otalji belirtilerine bakılarak tanı konulmasının ardından tedavi sürecine başlanılır.

Otalji Nedir?

Otalji diğer adı ile kulak ağrısı kendi hastalıklarından kaynaklanabildiği gibi diğer organların hastalıklarında da görülen bir rahatsızlıktır. Dış kulak yolu, orta kulak, kulak kepçesi ve iç kulak hastalıklarında ortaya çıkan ağrıya birincil kulak ağrısı adı verilmektedir.

Otalji Neden Olur?

Otalji günümüzde pek çok kişide görülebilen fakat farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkabilen bir sağlık problemidir. Otaljinin farklı pek çok nedeni olabilir. Bu nedenler şunlardır:

- Orta kulak enfeksiyonu
- Orta kulak sıvı birikimi
- Dış kulak enfeksiyonu
- Kulak salgısının birikmesi
- Travmatik durumlar
- Zona rahatsızlığı
- Vücudun farklı yerlerinde oluşan hastalıklar
- Nöraljiler

Otalji Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kulak ağrısının pek çok nedeni olabildiği gibi farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Tanı konmasının ardından uygulanabilen tedavi yöntemlerinden birisi ilaç tedavisidir. Genellikle kulak enfeksiyonlarında antibiyotik ve kulak damlaları verilmektedir. Bunun yanı sıra kulakta biriken kirlerin temizlenmesi için damla da verilmektedir. Damla kullanımı kiri yumuşatır ve kendisinden düşmesini sağlamaktadır.