Eğitim Oyun Hamuru Nasıl Yumuşatılır? Kuruyan Oyun Hamuru Nasıl Yumuşar?

Oyun Hamuru Nasıl Yumuşatılır? Kuruyan Oyun Hamuru Nasıl Yumuşar?

08.06.2021 - 15:42 | Son Güncellenme:

Oyun hamurları, çocukların el ve göz koordinasyonunu geliştirmek ve el becerilerini arttırmak için tercih edilen en özel oyuncaklardır. Çocuklar, oyun hamuru ile oynarken hem zihnini geliştirir hem de rahatlar. Ama kutusunun ağzı açık kalan ya da çok kullanılan oyun hamurları zamanla sertleşir. Oyun hamuru nasıl yumuşatılır? İşte, tüm detaylar.

Oyun Hamuru Nasıl Yumuşatılır Kuruyan Oyun Hamuru Nasıl Yumuşar

Kuruyan oyun hamurları, oynanmaz hale gelir. Fakat kuruyan oyun hamurlarını çöpe atmak yerine oyun hamurunu yumuşatarak çocuğunuzun yeniden oynamasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Oyun Hamuru Nasıl Yumuşatılır? 

 Oyun hamuru oynayan çocukların el becerileri ve hayal güçleri gelişir. El ve göz koordinasyonunu güçlendirir. Çocuklar, oyun hamuru ile oynarken hem rahatlar hem de yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı bulur. Oyun hamurunun içinde bulunan malzemeler, un, tuz, su ve renklendiricilerdir. Bu nedenle zaten içinde olan bir malzeme ile hamuru yumuşatmak onun yapısını bozmaz.

 Kuruyan oyun hamurunu yumuşatmak için tek ihtiyacınız olan şey ise, sudur. Hamuru ıslatarak eski yumuşak formuna kavuşturabilirsiniz. Fakat suyu eklerken kontrollü davranmanız gerekir. Çok fazla su eklerseniz hamur çok yumuşak bir form alabilir.

 Kuruyan Oyun Hamuru Nasıl Yumuşar?

 Kuruyan oyun hamurunu yumuşatmak için oyun hamurunu öncelikle küçük parçalara ayırmanız gerekir. Eğer oyun hamuru, taş gibi olmuşsa mutfak robotu ya da rende yardımı ile iyice ufalanmasını sağlayabilirsiniz. Ufalanan hamurların hepsini bir kaseye alarak üzerine göz kararı kontrollü bir şekilde su dökmeniz gerekir.

Haberin Devamı

 Yeteri kadar su ekledikten sonra hamuru iyice yoğurarak kulak memesi kıvamına gelmesini sağlayabilirsiniz. Ele yapışmayacak bir hamur kıvamı elde ederek yoğurma işlemine devam etmeniz gerekir. Hamur elinize yapışmayacak bir kıvama geldiği zaman oyun hamuru istediğiniz kıvama gelmiş olur. Bu işlemi yaparken suyu biraz fazla kaçırdıysanız biraz daha oyun hamuru ekleyerek durumu kurtarabilirsiniz.