Eğitim Painite Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Painite Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Özellikleri Ve Kullanım Alanları

05.01.2022 - 16:25 | Son Güncellenme:

Painite taşı dünya üzerinde yer alan en değerli ve nadir taşlardan biridir. 1950 yıllarında keşfedilen painite özel yapısı sayesinde oldukça ilgi çekici gözükmektedir. Yakuta benzeyen painite taşı, altıgen bir kristal olarak da bilinmektedir. Sizler için painite taşı nedir, ne işe yarar ve özellikleri hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Painite Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Painite taşı içerisine alüminyum, kalsiyum, bor ve oksijen bulunduran minerallerden meydana gelen doğal bir taş türüdür. 

Haberin Devamı

 Painite Taşı Nedir?

 Painite taşı altıgen şeklinde bulunan, kristale benzeyen ancak kristalden oldukça farklı olan bir taş türüdür. Minerallerden oluşan painite taşının yakuttan farkı kırılma sayısıdır. Kimyasal olarak yakuttan farklı olan painite taşı içerisinde zirkonyum ve bor bulunuyor. Painite taşı dünya üzerinde oldukça nadir bulunan ve son derece güzel görünen bir taştır. Sınırlı sayıda bulunmasından dolayı oldukça özeldir.

 Painite Taşı Ne İşe Yarar?

 Oldukça nadir bulunan painite taşı turuncu, kahverengi ve kırmızı renklerde bulunabilir. Birçok farklı özelliği bulunan painite taşının faydaları ise şöyledir;

Tiroid bezini ve hormonu dengeler vücudun düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Vücudun kan dolaşımını düzenler.

Haberin Devamı

Endokrin bezinin düzenli çalışmasına fayda sağlar.

Rahatsızlıkların giderilmesi için kullanılabilir, enfeksiyonları giderir.

Soğuk algınlığı gibi hastalıklardan vücudu korur.

Kızamık ve benzeri çiçek hastalıkları için bir şifa kaynağı olarak kullanılabilir.

Cilde fayda sağlar.

Organları iyileştirir, sindirim sistemini düzenler.

Çakraları çalıştırır ve dengeli bir hale sokar.

Painite Taşı Özellikleri ve Kullanım Alanları 

 Opak ve koyu renklerde bulunan painite taşı özellikle kristal yapıda görülen oldukça özel bir taştır. Ancak şeffaf olarak bulunan painite taşları çok nadir bulunur. İçerisinde ana bileşenler dışında, yan bileşenlerde barındırır. Bunlar krom ve vanadyumdur. Metafiziksel olarak da birçok etki yaratan painite taşı özellikle enerji çalışmaları için kullanılabilecek bir taş türüdür. Bazı inanışlara göre şans oyunlarında, uğur olarak kullanılır.