Eğitim Panjur Nedir, Ne İşe Yarar? Panjur Türleri Nelerdir?

Panjur Nedir, Ne İşe Yarar? Panjur Türleri Nelerdir?

06.04.2021 - 01:25 | Son Güncellenme:

Her yapıda mutlaka pencereler bulunur. Pencerelere uygulanan bazı sistemler vardır. Bu sistemler arasında panjurlar da bulunuyor. Panjurlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bireyler bu konu hakkında detaylı araştırmalar yapıyor. Panjur türlerini öğrenmek için de bazı araştırmalar yapılabiliyor. Panjur nedir, ne işe yarar? Panjur türleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Panjur Nedir, Ne İşe Yarar Panjur Türleri Nelerdir

Panjur, özellikle kapı ve pencere sistemlerinde kullanılıyor. Farklı çeşitleriyle ön plana çıkan ve profillerle oluşturulan bir sistemdir.

Haberin Devamı

 Panjur Nedir? Ne İşe Yarar?

 Binalarda bilindiği üzere kapı ve pencereler bulunur. Bu kapı ve pencereler farklı şekillerde yapılabiliyor. Özellikle panjur sistemi hem pencere hem de kapılarda yaygın olarak görülebiliyor. Kişiler panjur sistemi hakkında daha detaylı araştırmalar yaparak bilgi sahibi olmak istiyor. Panjur sistemi hem kapı hem de pencerelere uygulanan bir sistemdir. Kapı ve pencere önlerine yapılan bu sistem yatay ve dikey profillerle oluşturuluyor.

 Sistemler hem kapıya hem de pencereye uygun bir şekilde yapılıyor. Profillerle oluşturulan bu sistemler kapılar açık kalsa dahi kapalı konuma getirilebiliyor. Oluşturulan bu sistemler hem manuel hem de otomatik olarak yapılabiliyor. Kişilerin kullanım amacına göre farklı şekillerde oluşturulabiliyor. Kapı ve pencere açık olsa dahi bu sistemler sayesinde delikli veya hava alacak şekilde ayarlanabiliyor.

Haberin Devamı

 Panjur Türleri Nelerdir?

 Kapı ve pencerelere uygulanan panjur sistemlerinin farklı çeşitleri bulunuyor. Panjur çeşitleri farklı özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu sistemlerin hem manuel hem de otomatikleri bulunuyor. özellikle iple veya motorlu sistemlerle oluşturuluyor. Bu tercihler genellikle yapının özelliklerine ve kişilerin tercihlerine göre değişebiliyor.

 Kişiler istediği sistemi kapı ve pencerelerine uygulatabiliyor. Yapılan bu panjur sistemleriyle kullanım amaçları değişiklik gösterebiliyor. Hava ve filtreleme sistemi bulunan bu panjurlar oldukça yaygın olarak günümüzde kullanılıyor.