Eğitim Patika Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Patika Ne Yoludur?

Patika Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Patika Ne Yoludur?

14.06.2021 - 03:53 | Son Güncellenme:

Türkçede bazı kelimeler doğru anlamları ile bilinmediği için cümlede kurulduğunda yanlış anlamlar çıkabilmektedir. Kullanılan kelimelerin doğru anlamlarını bilmek Türkçeyi güzel ve doğru kullanmaya da yaramaktadır. Doğru anlamıyla kullanılmayan kelimeler arasında patika kelimesi de yer almaktadır. Patika nedir? Patika kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı nedir? Sizler için patika kelimesinin anlamlarını derledik.

Patika Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Patika Ne Yoludur

Patika kelimesinin anlamı keçi yoludur.

Patika Nedir?

Patika kelimesi araştırıldığında farklı cümlelerle karşılaşılsa da anlam olarak hepsi aynı sonuca çıkmaktadır. Patika kırsal bir yerde iki nokta arasında ulaşım sağlanması için yapılan bir yoldur. Patika yolunu insanların ayak izleri ve hayvanlar oluşturmaktadır. Yol uzun süre kullanıldığında yol üzerindeki otlardan arındığı için o yol patika yolunu oluşturmaktadır. İnsanların ve hayvanların oluşturduğu bir yol türüdür.

Patika TDK Anlamı

Patika kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında tek bir karşılık çıkmaktadır. TDK sözlüğüne göre patika kelimesi Bulgarcadan alınmış bir kelimedir. TDK sözlüğünde patika kelimesinin karşılığı olarak engebeli yerlerden gelip geçenlerin ayak izlerinden oluşan, tekerlekli araç işlemeyen dar yol çıkmaktadır. Patika kelimesinin TDK sözlüğünde çığır, keçiyolu ve yolak olarak da tanımlamaktadır