Eğitim Patreon Nedir, Ne İşe Yarar? Patreon Nasıl Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

Patreon Nedir, Ne İşe Yarar? Patreon Nasıl Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

01.06.2021 - 02:01 | Son Güncellenme:

Patreon gibi siteler günümüzde giderek yaygınlaşıyor. Bu yaygınlaşmanın bir getirisi olarak da patreon kullanmak isteyen kişilerin sayısı giderek artıyor. Patreonun yaygınlaşması internet üzerinde daha çok içeriğin üretilmesi anlamına gelir. Bu nedenle de patreon giderek daha fazla kişi tarafından düzenli olarak tıklanır. Patreon nedir, ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Patreon Nedir, Ne İşe Yarar Patreon Nasıl Kullanılır, Avantajları Nelerdir

Günümüzde çok sayıda internet içeriği üreticisi türedi. Doğal olarak bu üreticiler ise, bu mecraya vakit harcadıkları için maddi olarak bunun karşılığını istiyorlar.

Patreon Nedir?

Patreon da bu iş için kurulmuş olan bir çeşit aracı site görevi görüyor. Patreon'a kayıt olan kişiler kısa bir süre sonra belirli yöntemlerle linkler temin ediliyor. Bu linklerde ise, video ve farklı tarzlarda içerik üreten kişiler tarafından teslim alınıyor. Bunun ardından ise, bu link gereken mecralarda ya da çalıştığı alanlarda takipçilerin erişmesi için dağıtılır.

Patreon Ne İşe Yarar?

Patreon, Takipçiler, içerik üreticisini teşvik etmek ve onu desteklemek için ona bir miktar bağış yapar. Bu bağış ise, farklı miktarlarda olabilir. Bağış yapan destekçi ise, bu miktarı belirler. Ödemeler kredi ya da banka kartı ile güvenli ve kolay bir şekilde yapılır. Bu bağış, gönüllülük esasına göre yapılır. Fakat bazı içerik üreticileri de bu işi de bir ticaret aracı haline getiriyor. Mesela, youtube ya da dailymotion gibi çeşitli video içerik mecralarında bu gibi durumlarla sık sık karşılaşılıyor. Patreona bağış yapan destekçilere özel video üretimi yapan içerik üreticisi her zaman bulunuyor. Patreon ise, bu destekten belirli bir oranda yüzde alıyor. Patreon da bu sayede işini devamlı olarak yapıyor.

Patreon Nasıl Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

Patreon'un resmi sitesinde kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt adresinde ise, pro ve lite gibi kayıt olma seçenekleri bulunuyor. Kayıt olan her kullanıcıya özel linkler temin edilir. Bu linkler kişiye özel olduğu için paylaşılmaması gerekir. Tıklayan destekleyiciler sayfa açıldığı zaman içerik üreticisinin sayfasına ulaşırlar. Buradan da ne kadar bağış yapmak istediklerini bir not aracılığı ile gönderirler. İçerik üreticileri ise, kendisine özel olan sayfayı kendi istedikleri gibi düzenlerler.