Eğitim Pentatlon Nedir? Pentatlon Nasıl Oynanır?

Pentatlon Nedir? Pentatlon Nasıl Oynanır?

22.03.2021 - 01:46 | Son Güncellenme:

Pentatlon çok fazla bilinen bir spor branşı değildir. Bu nedenle de hakkında sürekli araştırmalar yapılmaktadır. Temelde bu spor dalında beş disiplin ile dört farklı etkinlik yer almaktadır. Bu etkinlikler; yüzme, eskrim, atış-koşu ya da binicilik şeklindedir. Pentatlon nedir? Pentatlon nasıl oynanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Pentatlon Nedir Pentatlon Nasıl Oynanır

Pentatlon hem eğitici hem de fiziksel ve zihinsel yönden oldukça bütünleyici bir spor olması ile bilinmektedir. Yüzme ile beraber atletizm dalları pentatlon sporunun fiziksel disiplinlerinin temelini oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

 Pentatlon Nedir?

 Pentatlon sporunda, sporcuların fiziksel, mantal, teknik ve bedensel bakımdan oldukça başarılı olmaları istenmektedir. Bunun yanında kişilerin oldukça sabırlı olması ve fiziksel açıdan sağlam olması gerekir. 

 Pentatlon Nasıl Oynanır?

Sporcular ilk olarak eskrim ile başlamaktadır. Burada yarışmacılar birbirleri ile mücadele etmektedir. Müsabaka yaklaşık 1 dakika gibi kısa bir süre devam etmektedir.

Sonrasında ise binicilik sporuna geçilir. Atlar yarışmacılar tarafından kura yolu ile çekilmektedir. 20 dakikalık bir sürede sporcuların 5 atlama denemesi yapmasına izin verilmektedir.

Atış-koşu yarışmasında ise 400-3200 metre kategorilerinde koşular ve bunun yanında atışlar gerçekleştirilmektedir. Bu müsabaka koşu ile bitirilmektedir.